Login Eur 4.4435
Actualizat: 07:42, 06 octombrie 2015

Voluntari

Oraşul Voluntari este situat în partea de nord-est a municipiului Bucureşti, între două cursuri de apă: Colentina şi Pasărea. De-a lungul acestor râuri s-au format câteva din cele mai vechi localităţi din această parte a ţării: pe valea Colentinei s-au format localităţile Plumbuita,Fundeni şi Colentina, iar pe valea râului Pasărea s-au ridicat localităţile TunariStefăneşti şi Afumaţi.

Cea mai mare parte a acestui teritoriu făcea parte din întinsele păduri ale Vlăsiei, care au dispărut parţial, făcând loc suprafeţelor agricole şi locuibile. Din suprafaţa acoperită cu păduri au rămas câteva dense fragmente, aşa cum sunt actualele păduri Tunari, Andronache, Vulpachi, Pasărea. Pe actualul teritoriu al oraşului se regăsesc doar trei fragmente din întinsul Codru al Vlăsiei (Pădurea Băneasa, Pădurea Stefănesti şi Pădurea Andronache).

Galerie foto

STIRI DIN Voluntari

Un preot a dăruit rechizite noi elevilor sărmani din Voluntari Un preot a dăruit rechizite noi elevilor sărmani din Voluntari

Primul sunet al clopoțelului, din anul de învățământ care tocmai a început, a adus zâmbete și pe chipurile copiilor nevoiași din orașul Voluntari. Preotul Mihai Postelnicu, slujitor la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din localitate, le-a cumpărat învățăceilor ghiozdane, cărți, caiete și tot ceea ce le-a trebuit pentru un an școlar rodnic, plin de realizări. Tatăl spiritual le-a oferit darurile elevilor, joi, pe 10 septembrie, la Casa de Cultură Voluntari.

Lecție deschisă de sport, în Voluntari Lecție deschisă de sport, în Voluntari

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, însoțită de fostul pugilist, Leonard Doroftei au răspuns invitației primarului din Voluntari, Florentin Pandele și senatorului Gabriela Firea de a participa la ”o lecție deschisă de sport, în orașul sportului, Voluntari”.

Copiii cu autism pot fi trataţi gratuit, la Voluntari Copiii cu autism pot fi trataţi gratuit, la Voluntari

Micuții din Ilfov care suferă de autism beneficiază de terapie gratuită, într-un centru specializat din Voluntari. Este vorba despre Centrul Help Autism Pipera, care a fost înființat de către Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România. Unitatea a fost inaugurată pe 21 ianuarie și oferă șansa la o viață normală copiilor cu această tulburare a creierului.

„FACE-LIFT” pentru străzile din Voluntari „FACE-LIFT” pentru străzile din Voluntari

Fără doar și poate, străzile celui mare oraș ilfovean aveau nevoie de o nouă înfățișare. Nu toate. Doar o bună parte din ele. Pentru că un oraș aflat într-un proces de dezvoltare și modernizare similar celui care are loc în Voluntari trebuie să aibă o înfățișare pe măsură. Iată și motivul pentru care gospodarii urbei au ajuns la concluzia că străzile localității au nevoie de o „față” nouă.

Către o premieră în istoria Ligii I Către o premieră în istoria Ligii I

Voluntari, al 5-lea nume din Ilfov care ajunge în primul eșalon

Socoteala e simplă: după Bragadiru, Otopeni, Brănești și Chiajna, Voluntariul este a 5-a așezare din județul Ilfov care va juca în prima ligă de fotbal a României.

Marea surpriză numită FC Voluntari Marea surpriză numită FC Voluntari

Acum trei ani era în Liga a 4-a, a urcat apoi în Liga a 3-a, unde a zăbovit foarte puțin, iar acum se află în Liga a 2-a. Unde, nici mai mult, nici mai puțin, se bate pentru promovarea pe prima scenă! Numele „fenomenului”: FC Voluntari.

Vezi toate anunturile din Voluntari, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro