Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:09, 24 noiembrie 2015

Voluntari

Oraşul Voluntari este situat în partea de nord-est a municipiului Bucureşti, între două cursuri de apă: Colentina şi Pasărea. De-a lungul acestor râuri s-au format câteva din cele mai vechi localităţi din această parte a ţării: pe valea Colentinei s-au format localităţile Plumbuita,Fundeni şi Colentina, iar pe valea râului Pasărea s-au ridicat localităţile TunariStefăneşti şi Afumaţi.

Cea mai mare parte a acestui teritoriu făcea parte din întinsele păduri ale Vlăsiei, care au dispărut parţial, făcând loc suprafeţelor agricole şi locuibile. Din suprafaţa acoperită cu păduri au rămas câteva dense fragmente, aşa cum sunt actualele păduri Tunari, Andronache, Vulpachi, Pasărea. Pe actualul teritoriu al oraşului se regăsesc doar trei fragmente din întinsul Codru al Vlăsiei (Pădurea Băneasa, Pădurea Stefănesti şi Pădurea Andronache).

Galerie foto

STIRI DIN Voluntari

FC Voluntari – ghinion de neșansă FC Voluntari – ghinion de neșansă

„Marinarii de Bărăgan” sunt, parcă, blestemaţi. Deşi de la venirea lui Gigi Mulţescu la echipă ilfovenii au început să arate că pot juca fotbal, şi încă unul de calitate, team-ul din Voluntari pierde absolut aiuritor partide care păreau să fie la discreţia sa.

Biserica Cimitirului Sfântul Ilie, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din România Biserica Cimitirului Sfântul Ilie, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din România

Cimitirul Sfântul Ilie, din orașul Voluntari, este unul dintre cele mai vechi și mai impresionante din țară. Cavourile și criptele de aici adăpostesc osemintele multor personalități care au marcat evoluția socială, culturală, artistică și sportivă a județului Ilfov. Iar biserica în care sunt săvârșite ceremoniile religioase de înmormântare, ce datează de mai bine de două veacuri, este declarată monument istoric.

Un preot a dăruit rechizite noi elevilor sărmani din Voluntari Un preot a dăruit rechizite noi elevilor sărmani din Voluntari

Primul sunet al clopoțelului, din anul de învățământ care tocmai a început, a adus zâmbete și pe chipurile copiilor nevoiași din orașul Voluntari. Preotul Mihai Postelnicu, slujitor la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din localitate, le-a cumpărat învățăceilor ghiozdane, cărți, caiete și tot ceea ce le-a trebuit pentru un an școlar rodnic, plin de realizări. Tatăl spiritual le-a oferit darurile elevilor, joi, pe 10 septembrie, la Casa de Cultură Voluntari.

ANUNŢ CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE ILFOV

CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE ILFOV, organizează la sediul din Sos. Afumaţi, nr. 94-96, Loc. Voluntari, Jud. Ilfov, concursul pentru ocuparea unui post de şef birou cultura, cu studii superioare , GR.IA, în cadrul Compartimentului Birou Conservarea şi promovarea culturii tradiţionale în conformitate cu prevederile HG.1027/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului- cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant său temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotarerea Guvernului nr. 286/2011.

Un dar pe care Patriarhia Română l-a făcut credincioşilor din Voluntari Un dar pe care Patriarhia Română l-a făcut credincioşilor din Voluntari

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, credincioșii care-și găsesc liniștea sufletească la Parohia Eroilor, din orașul Voluntari, mai au încă un părinte spiritual care se roagă pentru sănătatea, mântuirea și binele lor. 

„FACE-LIFT” pentru străzile din Voluntari „FACE-LIFT” pentru străzile din Voluntari

Fără doar și poate, străzile celui mare oraș ilfovean aveau nevoie de o nouă înfățișare. Nu toate. Doar o bună parte din ele. Pentru că un oraș aflat într-un proces de dezvoltare și modernizare similar celui care are loc în Voluntari trebuie să aibă o înfățișare pe măsură. Iată și motivul pentru care gospodarii urbei au ajuns la concluzia că străzile localității au nevoie de o „față” nouă.

ANUNTURI DIN Voluntari

Anunţ

CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE ILFOV, organizează la sediul din Sos. Afumaţi, nr. 94-96, Loc. Voluntari, Jud.…
Ilfov - Voluntari
Vezi toate anunturile din Voluntari, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro