Login Eur 4.4435
Actualizat: 10:48, 01 iulie 2016

Voluntari

Oraşul Voluntari este situat în partea de nord-est a municipiului Bucureşti, între două cursuri de apă: Colentina şi Pasărea. De-a lungul acestor râuri s-au format câteva din cele mai vechi localităţi din această parte a ţării: pe valea Colentinei s-au format localităţile Plumbuita,Fundeni şi Colentina, iar pe valea râului Pasărea s-au ridicat localităţile TunariStefăneşti şi Afumaţi.

Cea mai mare parte a acestui teritoriu făcea parte din întinsele păduri ale Vlăsiei, care au dispărut parţial, făcând loc suprafeţelor agricole şi locuibile. Din suprafaţa acoperită cu păduri au rămas câteva dense fragmente, aşa cum sunt actualele păduri Tunari, Andronache, Vulpachi, Pasărea. Pe actualul teritoriu al oraşului se regăsesc doar trei fragmente din întinsul Codru al Vlăsiei (Pădurea Băneasa, Pădurea Stefănesti şi Pădurea Andronache).

Galerie foto

STIRI DIN Voluntari

Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților

Duminică, 5 iunie, edilii localităților ilfovene au avut de trecut un examen important. Cel al confruntării cu alegătorii. S-au ridicat ei la înălțimea așteptărilor cetățenilor, în ultimii patru ani, sau nu? Aceasta a fost întrebarea la care au răspuns, prin voturile lor, cei care s-au prezentat în fața urnelor. Redactorii de la Jurnalul de Ilfov au fost, în ziua scrutinului pentru alegerile locale, în mijlocul evenimentelor, iar ceea ce au văzut și au constatat, străbătând mai toate localitățile județului, vă vor fi prezentate în paginile următoare.

Puterea de a dărui dragoste “Sufletelor singure” Puterea de a dărui dragoste “Sufletelor singure”

Cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, iubirea, generozitatea, compasiunea și bucuria sărbătorilor de iarnă au însuflețit universul copiilor de la Centrul de Plasament din Voluntari. Prin grija Asociației umanitare “Suflete singure”, magia sărbătorii Nașterii Domnului a pătruns și în sufletele micuților aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială Ilfov.

ANUNŢ CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE ILFOV

CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE ILFOV, organizează la sediul din Sos. Afumaţi, nr. 94-96, Loc. Voluntari, Jud. Ilfov, concursul pentru ocuparea unui post de şef birou cultura, cu studii superioare , GR.IA, în cadrul Compartimentului Birou Conservarea şi promovarea culturii tradiţionale în conformitate cu prevederile HG.1027/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului- cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant său temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotarerea Guvernului nr. 286/2011.

Crăciun de poveste, copiilor sărmani Crăciun de poveste, copiilor sărmani

Prin truda unui preot, și copiii sărmani din orașul Voluntari vor simți bucuria Crăciunului. Cu doar câteva zile înainte de Nașterea Domnului, cea mai iubită sărbătoare creștină, părintele Mihai Postelnicu, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din localitate, le-a oferit micuților aflați în grija Direcției de Asistență Socială Voluntari o mulțime de surprize.  

FC Voluntari – ghinion de neșansă FC Voluntari – ghinion de neșansă

„Marinarii de Bărăgan” sunt, parcă, blestemaţi. Deşi de la venirea lui Gigi Mulţescu la echipă ilfovenii au început să arate că pot juca fotbal, şi încă unul de calitate, team-ul din Voluntari pierde absolut aiuritor partide care păreau să fie la discreţia sa.

Biserica Cimitirului Sfântul Ilie, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din România Biserica Cimitirului Sfântul Ilie, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din România

Cimitirul Sfântul Ilie, din orașul Voluntari, este unul dintre cele mai vechi și mai impresionante din țară. Cavourile și criptele de aici adăpostesc osemintele multor personalități care au marcat evoluția socială, culturală, artistică și sportivă a județului Ilfov. Iar biserica în care sunt săvârșite ceremoniile religioase de înmormântare, ce datează de mai bine de două veacuri, este declarată monument istoric.

Vezi toate anunturile din Voluntari, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro