Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:37, 09 februarie 2016

Copaceni

Comuna Copăceni se află situată în partea de sud a județului Ilfov, în Câmpia Română, pe malul stâng al râului Argeș și pe partea stângă a soselei naționale București – Giurgiu.

Cel mai apropiat oraș este Măgurele, la 7 km distanță de centrul comunei, iar muncipiul București, centru politic și administrativ al județului Ilfov, se află la 7 km.

Se învecinează cu:

  • în partea de sud: comuna Adunații Copăceni;
  • la est: cu teritoriul administrativ al comunei Vidra;
  • la nord: teritoriul administrativ al comunei Jilava;
  • la vest: cu teritoriul administrativ al localității 1 Decembrie

Galerie foto

Galerie video

STIRI DIN Copaceni

Paşi noi, pe asfaltul proaspăt, de toamnă Paşi noi, pe asfaltul proaspăt, de toamnă

Nu există civilizaţie fără „hormonii” dezvoltării. Iar la Copăceni efectul lor e vizibil. Deşi nu sunt ai unui buget local îmbelşugat. Fondurile lui sunt puţine. Comuna e şi ea mică. Are mai puţin de 1.000 de gospodării şi cam 3.300 de locuitori. Totuşi, cum se ţin ei în pas cu progresul lumii moderne? Au modificat un principiu. „Banii înseamnă totul” a devenit ... „aproape totul”. Astfel, puţinătatea lor nu mai e un obstacol definitiv al bunăstării. Iar buna folosire le dublează valoarea. Şi trage foloase. Oamenii înţelepţi au banii în cap. Apoi în mână. 

Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost

În urma raidului reporterilor Jurnalului de Ilfov, cu prilejul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, echipa noastră a desprins o concluzie clară: procesul de votare a decurs, în general, fără incidente majore. Dar, în buna tradiție românească, au existat și unele tentative de fraudare, care acum se află în atenția organelor competente. Una peste alta, chiar dacă s-au petrecut și fapte mai puțin „ortodoxe”, rezultatul votării exprimă, în linii mari, opțiunea alegătorilor Ilfoveni.

Copăceni, Comuna oamenilor modeşti, şi gospodari Copăceni, Comuna oamenilor modeşti, şi gospodari

Primarul comunei Copăceni ne-a mărturisit că nu prea îi place să fie mediatizat în presă. Mai mult ca sigur, din modestie. Apoi, Copăceniul este o localitate cu buget mic, iar marile proiecte prind, cu greu, viață. Cu toate neajunsurile și în această așezare din sudul extrem al județului, viața merge mai departe, cu realizări, sau eșecuri.

PROIECTE ADUSE LA LUMINĂ. Sorocul altor înfăptuiri PROIECTE ADUSE LA LUMINĂ. Sorocul altor înfăptuiri

La Copăceni, toate lucrurile sunt drămuite. Cu picătura. Indiferent de unitatea de măsură: gram, metru pătrat, ori banii din conturi. Aşa a fost să fie. De la bugetul mic al administraţiei locale până la puţinătatea suprafeţelor de pământ, aflate la dispoziţia comunităţii. Peste toate - în ultimii zeci de ani - obştea a fost aruncată de la un judeţ la altul. Organizări, reorganizări, alipiri şi desprinderi teritoriale au îndepărtat-o de proiecte care să-i aducă beneficii. Ştiţi povestea nou-născutului cu mai multe moaşe...Aşa că, aşezarea nu s-a putut „aşeza” să-şi chibzuiască liniştit viitorul. O singură şansă a existat pentru oamenii de aici: înţelepciunea bunei gospodăriri. Numai de câţiva ani, lucrurile au căpătat conturul faptelor - strânse chivernisit.

Microbuze şcolare pentru elevii din 7 comune ilfovene Microbuze şcolare pentru elevii din 7 comune ilfovene

Când vor reveni din vacanță și vor începe noul an școlar, elevii ilfoveni din Brănești, Copăceni, Dobroești, Glina, Gruiu, Petrăchioaia și Snagov vor putea folosi pentru transport microbuze școlare nou-nouțe.

Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Sfântul Gheorghe din Copăceni Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Sfântul Gheorghe din Copăceni

Poveștile de demult își găsesc locul și în zilele noastre. Biserica Sfântul Gheorghe din Copăceni, județul Ilfov, care până mai ieri atrăgea doar sătenii, a devenit astăzi, un edificiu superb și un monument de cult unic, impresionant. La numai câțiva pași de la intrarea în comună, o biserică albă, maiestuoasă se înalță mândră și semeață, distingându-se de toate celelalte lăcașe de cult din zonă. 

Vezi toate anunturile din Copaceni, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro