Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:06, 06 decembrie 2016

Copaceni

Comuna Copăceni se află situată în partea de sud a județului Ilfov, în Câmpia Română, pe malul stâng al râului Argeș și pe partea stângă a soselei naționale București – Giurgiu.

Cel mai apropiat oraș este Măgurele, la 7 km distanță de centrul comunei, iar muncipiul București, centru politic și administrativ al județului Ilfov, se află la 7 km.

Se învecinează cu:

  • în partea de sud: comuna Adunații Copăceni;
  • la est: cu teritoriul administrativ al comunei Vidra;
  • la nord: teritoriul administrativ al comunei Jilava;
  • la vest: cu teritoriul administrativ al localității 1 Decembrie

Galerie foto

Galerie video

STIRI DIN Copaceni

Sărbătoarea Sfântului Dumitru a unit localnicii din Copăceni, în rugăciune Sărbătoarea Sfântului Dumitru a unit localnicii din Copăceni, în rugăciune

Ziua Sfântului Dumitru a fost prilej de vindecare și purificare a sufletelor localnicilor din comuna Copăceni. Dis-de-dimineață, creștinii locului au creat ambianţa înălţătoare de rugăciune, în biserica aflată sub ocrotirea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi păstorită de părintele Gheorghe Anghel.

Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților

Duminică, 5 iunie, edilii localităților ilfovene au avut de trecut un examen important. Cel al confruntării cu alegătorii. S-au ridicat ei la înălțimea așteptărilor cetățenilor, în ultimii patru ani, sau nu? Aceasta a fost întrebarea la care au răspuns, prin voturile lor, cei care s-au prezentat în fața urnelor. Redactorii de la Jurnalul de Ilfov au fost, în ziua scrutinului pentru alegerile locale, în mijlocul evenimentelor, iar ceea ce au văzut și au constatat, străbătând mai toate localitățile județului, vă vor fi prezentate în paginile următoare.

Fapte, ca apa care...urcă la Copăceni Fapte, ca apa care...urcă la Copăceni

La Copăceni devii oaspete de onoare al naturii. Şi prieten. Locul te primeşte cu afecţiune. Întâlnirea? O bucurie. Ce ai în faţa ochilor? Culori magice, din rapsodiile pastelurilor lui Topârceanu. Poveri florale încarcă gardurile. Se revarsă şi pe trotuarele noi, din faţa caselor.  Construcţiile par şi ele crescute cu...apă la rădăcină. Am spus „apă”? Ei bine, despre ea vom vorbi azi, în noua orânduială a modernizării. Din respect faţă de vrednicia omului şi un mediu înconjurător curat.

COPĂCENI. Armonie și proiecte pentru binele comunității  COPĂCENI. Armonie și proiecte pentru binele comunității

De fiecare dată când te întâlnești cu spațiul acestei așezări - cu oamenii pe care îi simți că trebăluiesc mereu, după florile din fața caselor și care se bucură când îi bucură pe trecători - îți…

Oameni, drumuri şi destine, laolaltă Oameni, drumuri şi destine, laolaltă

Merge lumea! Circulă în toate direcţiile. Ca şi la Copăceni. Aici, drumurile înnoite lungesc privirea dincolo de unde, până mai ieri, se terminau casele. Parcă îţi vine să ceri o a doua pereche de ochi, să poţi zări acoperişurile celor nou răsărite, mai departe. În comună, lucrurile şi-au adunat constant menirea, de puţin timp. Asta pentru că există oameni pe care comunitatea i-a ales, cu mână bună, să-i rânduiască priorităţile, să le împartă înţelept şi cinstit puţinătatea bugetului local.

Primarul Ionuț Marin: ”Da. Mergem mai departe” Primarul Ionuț Marin: ”Da. Mergem mai departe”

„Va fi aceeaşi formulă, a întregii mele echipe de acum”, spune el. Apoi, după două secunde de gânduri din spatele privirii, adaugă: „Da, candidez pentru un mandat nou, la primărie”. Vicele Podaru - sau Petre - cum îi zice Ionuţ zâmbeşte. Se privesc în ochi şi încuviinţează asta, unul pentru altul. Dar şi pentru sine. Argumentele deciziei? Sunt adunate în realitatea lucrurilor înfăptuite, din ultimii 3-4 ani. Cu atât mai mult, perspectiva lor. În rândurile următoare, aflaţi cum s-au petrecut şi cum vor fi ele cârmuite, în viitor. 

Vezi toate anunturile din Copaceni, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro