Login Eur 4.4435
Actualizat: 08:37, 24 mai 2016

Copaceni

Comuna Copăceni se află situată în partea de sud a județului Ilfov, în Câmpia Română, pe malul stâng al râului Argeș și pe partea stângă a soselei naționale București – Giurgiu.

Cel mai apropiat oraș este Măgurele, la 7 km distanță de centrul comunei, iar muncipiul București, centru politic și administrativ al județului Ilfov, se află la 7 km.

Se învecinează cu:

  • în partea de sud: comuna Adunații Copăceni;
  • la est: cu teritoriul administrativ al comunei Vidra;
  • la nord: teritoriul administrativ al comunei Jilava;
  • la vest: cu teritoriul administrativ al localității 1 Decembrie

Galerie foto

Galerie video

STIRI DIN Copaceni

Oameni, drumuri şi destine, laolaltă Oameni, drumuri şi destine, laolaltă

Merge lumea! Circulă în toate direcţiile. Ca şi la Copăceni. Aici, drumurile înnoite lungesc privirea dincolo de unde, până mai ieri, se terminau casele. Parcă îţi vine să ceri o a doua pereche de ochi, să poţi zări acoperişurile celor nou răsărite, mai departe. În comună, lucrurile şi-au adunat constant menirea, de puţin timp. Asta pentru că există oameni pe care comunitatea i-a ales, cu mână bună, să-i rânduiască priorităţile, să le împartă înţelept şi cinstit puţinătatea bugetului local.

Primarul Ionuț Marin: ”Da. Mergem mai departe” Primarul Ionuț Marin: ”Da. Mergem mai departe”

„Va fi aceeaşi formulă, a întregii mele echipe de acum”, spune el. Apoi, după două secunde de gânduri din spatele privirii, adaugă: „Da, candidez pentru un mandat nou, la primărie”. Vicele Podaru - sau Petre - cum îi zice Ionuţ zâmbeşte. Se privesc în ochi şi încuviinţează asta, unul pentru altul. Dar şi pentru sine. Argumentele deciziei? Sunt adunate în realitatea lucrurilor înfăptuite, din ultimii 3-4 ani. Cu atât mai mult, perspectiva lor. În rândurile următoare, aflaţi cum s-au petrecut şi cum vor fi ele cârmuite, în viitor. 

PROIECTE ADUSE LA LUMINĂ. Sorocul altor înfăptuiri PROIECTE ADUSE LA LUMINĂ. Sorocul altor înfăptuiri

La Copăceni, toate lucrurile sunt drămuite. Cu picătura. Indiferent de unitatea de măsură: gram, metru pătrat, ori banii din conturi. Aşa a fost să fie. De la bugetul mic al administraţiei locale până la puţinătatea suprafeţelor de pământ, aflate la dispoziţia comunităţii. Peste toate - în ultimii zeci de ani - obştea a fost aruncată de la un judeţ la altul. Organizări, reorganizări, alipiri şi desprinderi teritoriale au îndepărtat-o de proiecte care să-i aducă beneficii. Ştiţi povestea nou-născutului cu mai multe moaşe...Aşa că, aşezarea nu s-a putut „aşeza” să-şi chibzuiască liniştit viitorul. O singură şansă a existat pentru oamenii de aici: înţelepciunea bunei gospodăriri. Numai de câţiva ani, lucrurile au căpătat conturul faptelor - strânse chivernisit.

Fapte, ca apa care...urcă la Copăceni Fapte, ca apa care...urcă la Copăceni

La Copăceni devii oaspete de onoare al naturii. Şi prieten. Locul te primeşte cu afecţiune. Întâlnirea? O bucurie. Ce ai în faţa ochilor? Culori magice, din rapsodiile pastelurilor lui Topârceanu. Poveri florale încarcă gardurile. Se revarsă şi pe trotuarele noi, din faţa caselor.  Construcţiile par şi ele crescute cu...apă la rădăcină. Am spus „apă”? Ei bine, despre ea vom vorbi azi, în noua orânduială a modernizării. Din respect faţă de vrednicia omului şi un mediu înconjurător curat.

Paşi noi, pe asfaltul proaspăt, de toamnă Paşi noi, pe asfaltul proaspăt, de toamnă

Nu există civilizaţie fără „hormonii” dezvoltării. Iar la Copăceni efectul lor e vizibil. Deşi nu sunt ai unui buget local îmbelşugat. Fondurile lui sunt puţine. Comuna e şi ea mică. Are mai puţin de 1.000 de gospodării şi cam 3.300 de locuitori. Totuşi, cum se ţin ei în pas cu progresul lumii moderne? Au modificat un principiu. „Banii înseamnă totul” a devenit ... „aproape totul”. Astfel, puţinătatea lor nu mai e un obstacol definitiv al bunăstării. Iar buna folosire le dublează valoarea. Şi trage foloase. Oamenii înţelepţi au banii în cap. Apoi în mână. 

Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost

În urma raidului reporterilor Jurnalului de Ilfov, cu prilejul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, echipa noastră a desprins o concluzie clară: procesul de votare a decurs, în general, fără incidente majore. Dar, în buna tradiție românească, au existat și unele tentative de fraudare, care acum se află în atenția organelor competente. Una peste alta, chiar dacă s-au petrecut și fapte mai puțin „ortodoxe”, rezultatul votării exprimă, în linii mari, opțiunea alegătorilor Ilfoveni.

Vezi toate anunturile din Copaceni, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro