Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:36, 28 octombrie 2014

Balotesti

omuna Balotesti este situata in partea nordica a Judetului Ilfov, la aproximativ 20 km nord de Municipiul Bucuresti.
    Se invecineaza la nord si nord-est cu comuna Snagov, la sud cu orasul Otopeni, la est cu comuna Moara Vlasiei, la vest cu comuna Corbemca, iar la nord-vest cu comuna Peris.
    Comuna Balotesti are in componenta 3 sate:

  • Balotesti,
  • Saftica,
  • Dumbraveni.    
Comuna Balatesti se incadreaza in Carnpia Romana si anume din componenta sudica  a CampieVlasiei, denumita Campia Bucurestilor.
    Relieful are aspect de campie cvasiplana, cu o usoara inclinare nord-sud.
    Uniformitatea campiei este intrerupta de Valea Vlasiei la nord si de Valea Cociovalistea la sud, precum si de prezenta unor crovuri rezultate in urma proceselor de claustocarst sufozional mecanic, urmat de cel chimic.
    Adancimea nivelului apei freatice se situaeaza in general intre 5 si 10 m.
   Temparatura medie anuala este de 10.3 grade C. Temperatura medie lunara cea mai ridicata se inregistreaza in iulie (22.3 grade C), si cea mai scazuta in ianuarie (-3.3 grade C). Amplitudinea termica de 71.1 grade C denota caracterul de continentalism al climei.
    Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 555mm/mp cu un excedent in luna iunie si un deficit pluvial in luna februarie. 
    Regimul eolian este caracterizat printr-o frecventa si intensitate ridicata a vanturilor  din NE (Crivatul), si urmate de cele din V (Austrul).
    Din punct de vedere geobotanic, comuna Balotesti face parte din zona silvostepei. vegetatia lemnoasa concentrata in padurile fostului Codru al Vlasiei este reprezentata de stejar, cer, garnita, ulm si carpen. Ca subarboret intalnim paducelul, lemnul cainesc, porumbarul etc.
    Ca specii vegetale ierboase, considerate daunatoare culturilor agricole, mai frecvent intalnite sunt: pirul gros, volbura, costreiul, palamida etc.
    De-a lungul Vaii Vlasiei, pe sectoarele neamenajate, vegetatia hidrofila este foarte bine reprezentata.
    Tipurile de sol: cernoziom argilo-iluvial, brun-roscat, brun-rescat luvic, brun si regosol.. Textura solului este mijlocie, ias structura glumerulara.

Galerie foto

STIRI DIN Balotesti

Consens pentru licenţa de explorare a apei geotermale de la Balotești Consens pentru licenţa de explorare a apei geotermale de la Balotești

De Ziua Sfinților Constantin și Elena, la Consiliul Județean Ilfov (CJI) a fost convocată o ședință extraordinară, cu 6 puncte pe ordinea de zi, ordine aprobată cu unanimitate de voturi de către consilierii județeni, încă de la debutul discuțiilor conduse de vicepreședintele CJI, Cristina Manicea.


Câștigătorii din Balotești Câștigătorii din Balotești

Pe 8 aprilie a.c., elevii Școlii gimnaziale nr. 1 din Balotești au fost invitați să participe la Concursul de geografie pe echipe ”Micii geografi”, care s-a desfășurat la Școala gimnazială Oești din localitatea Corbeni, jud. Argeș.

„Geografi” de Balotești „Geografi” de Balotești

Luna noiembrie a fost, pentru elevii Școlii gimnaziale nr.1  din Balotești, pasionați de geografie,  încununată de succese. „Geografii” din clasele a V-a și a VI-a au fost invitați să participe la un inedit concurs de geografie în localitatea de baștină a poetului Octavian Goga, Rășinari, unde au avut rezultate notabile.

Copiii din Balotești și Ziua europeană a siguranţei rutiere Copiii din Balotești și Ziua europeană a siguranţei rutiere

Evenimentul a fost marcat cum se cuvine şi în Ilfov. Între alte manifestări, pe 9 mai, a avut loc întâlnirea de la Şcoala Gimnazială nr. 1, din Baloteşti. Reprezentanţi ai Serviciului Rutier Ilfov, cei ai Automobil Clubului Român (ACR) şi cadre didactice şi-au continuat dialogul constant cu elevii.

Baloteşti. Aniversarea Marii Uniri, comemorarea eroilor Baloteşti. Aniversarea Marii Uniri, comemorarea eroilor

Ca peste tot în Ilfov, comuna Baloteşti a făcut şi ea istorie, în mai toate momentele importante ale devenirii noastre naţionale. O istorie care ne aduce cinste şi care nu trebuie uitată. Părinţii şi strămoşii sunt patria noastră. Sacrificiul lor eroic e cel care a contat. „Ei au vorbit aceeaşi limbă, au avut acelaşi dor, aceleaşi suferinţe”, spunea Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Primarul Cristian Pretorian:Balotești a întins o mână de ajutor către ADIA ILFOV Primarul Cristian Pretorian:Balotești a întins o mână de ajutor către ADIA ILFOV

Cristian Pretorian, primarul comunei Baloteşti, a fost greu de găsit în perioada aceasta dar şantierele deschise în comună „vorbeau” de la sine despre motivele programul de lucru încărcat. Intrat, în 2012, în clubul tinerilor politicieni şcoliţi la alte facultăţi decât cele ale promisiunilor deşarte, Cristian Pretorian povesteşte despre ce se întâmplă în comuna cu 8.000 de suflete.

Vezi toate anunturile din Balotesti, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro