Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:06, 06 decembrie 2016

Balotesti

omuna Balotesti este situata in partea nordica a Judetului Ilfov, la aproximativ 20 km nord de Municipiul Bucuresti.
    Se invecineaza la nord si nord-est cu comuna Snagov, la sud cu orasul Otopeni, la est cu comuna Moara Vlasiei, la vest cu comuna Corbemca, iar la nord-vest cu comuna Peris.
    Comuna Balotesti are in componenta 3 sate:

  • Balotesti,
  • Saftica,
  • Dumbraveni.    
Comuna Balatesti se incadreaza in Carnpia Romana si anume din componenta sudica  a CampieVlasiei, denumita Campia Bucurestilor.
    Relieful are aspect de campie cvasiplana, cu o usoara inclinare nord-sud.
    Uniformitatea campiei este intrerupta de Valea Vlasiei la nord si de Valea Cociovalistea la sud, precum si de prezenta unor crovuri rezultate in urma proceselor de claustocarst sufozional mecanic, urmat de cel chimic.
    Adancimea nivelului apei freatice se situaeaza in general intre 5 si 10 m.
   Temparatura medie anuala este de 10.3 grade C. Temperatura medie lunara cea mai ridicata se inregistreaza in iulie (22.3 grade C), si cea mai scazuta in ianuarie (-3.3 grade C). Amplitudinea termica de 71.1 grade C denota caracterul de continentalism al climei.
    Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 555mm/mp cu un excedent in luna iunie si un deficit pluvial in luna februarie. 
    Regimul eolian este caracterizat printr-o frecventa si intensitate ridicata a vanturilor  din NE (Crivatul), si urmate de cele din V (Austrul).
    Din punct de vedere geobotanic, comuna Balotesti face parte din zona silvostepei. vegetatia lemnoasa concentrata in padurile fostului Codru al Vlasiei este reprezentata de stejar, cer, garnita, ulm si carpen. Ca subarboret intalnim paducelul, lemnul cainesc, porumbarul etc.
    Ca specii vegetale ierboase, considerate daunatoare culturilor agricole, mai frecvent intalnite sunt: pirul gros, volbura, costreiul, palamida etc.
    De-a lungul Vaii Vlasiei, pe sectoarele neamenajate, vegetatia hidrofila este foarte bine reprezentata.
    Tipurile de sol: cernoziom argilo-iluvial, brun-roscat, brun-rescat luvic, brun si regosol.. Textura solului este mijlocie, ias structura glumerulara.

Galerie foto

STIRI DIN Balotesti

Cinstirea eroiilor neamului, în Tunari şi Baloteşti Cinstirea eroiilor neamului, în Tunari şi Baloteşti

1 Decembrie 2016: 98 de ani de la momentul în care, la Alba Iulia, a fost convocată Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei au votat Unirea).

Balotești. Primarul Cristian Stefan Pretorian a fost reales Balotești.   Primarul Cristian Stefan Pretorian a fost reales

Prezidată de prefectul județului Ilfov, Adrian Petcu, ședința de instalare a noului Consiliu local al comunei Balotești s-a desfășurat în sala de ședințe a primăriei unde, printre consilierii aleși, s-a aflat și consilierul județean…

Cristian Ștefan Pretorian: Am toate motivele pentru un nou mandat de primar! Cristian Ștefan Pretorian: Am toate motivele pentru un nou mandat de primar!

Vineri, 22 aprilie, comuna Balotești era într-o ușoară stare de efervescență. Se montau, pentru prima dată, decorațiunile pentru Sfintele Paști și cei care le amplasau aveau imediat și spectatori, uimiți de ceea ce se întâmplă. Și timp de o oră, cât am stat în apropierea Monumentului Eroilor, am pierdut numărătoarea oamenilor care au venit special, unii cu copii, alții fără, să vadă iepurașul și ouăle strălucitoare. Ba chiar, o mașină de Harghita, în trecere, s-a oprit și călătorii și-au făcut fotografii spunând că așa ceva nu au mai văzut. Ce căutam la Monumentul Eroilor din Balotești? Am demarat cu primarul comunei, Cristian Ștefan Pretorian, seria articolelor ușor nonconformiste, în aer liber, profitând de vremea bună și de deschiderea pe care o are un primar din generația tânără. Un primar al unui altfel de politică, de la care, nu numai oamenii, dar chiar și presa așteaptă altceva.

Festivalul toamnei 2016 - peste 2 km de oameni Festivalul toamnei 2016 - peste 2 km de oameni

17 septembrie 2016 va rămâne în memoria comunității de la Balotești, adunată pe strada Trifoiștei să petreacă la Festivalul toamnei, datorită spectacolului plin de suprize muzicale oferit de Primărie și Consiliul local.

Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților Ilfovenii si-au ales gospodarii localităților

Duminică, 5 iunie, edilii localităților ilfovene au avut de trecut un examen important. Cel al confruntării cu alegătorii. S-au ridicat ei la înălțimea așteptărilor cetățenilor, în ultimii patru ani, sau nu? Aceasta a fost întrebarea la care au răspuns, prin voturile lor, cei care s-au prezentat în fața urnelor. Redactorii de la Jurnalul de Ilfov au fost, în ziua scrutinului pentru alegerile locale, în mijlocul evenimentelor, iar ceea ce au văzut și au constatat, străbătând mai toate localitățile județului, vă vor fi prezentate în paginile următoare.

Veselia de pe Trifoiştei Veselia de pe Trifoiştei

Ziua comunei Baloteşti a fost sărbătorită sâmbătă, 19 septembrie, pe strada Trifoiştei, în aceea parte a unei localităţi care se numeşte „vatra satului”. O petrecere la scară mare, denumită „Festivalul Toamnei”, organizată cu aceeaşi atenţie pe care o acordăm şi în propria casă atunci când avem un sărbătorit. Am plecat după miezul nopţii lăsându-i pe membrii trupei Voltaj să-şi desfăşoare recitalul, dar, până atunci....

Vezi toate anunturile din Balotesti, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro