Login Eur 4.4435
Actualizat: 14:55, 17 aprilie 2014

Balotesti

omuna Balotesti este situata in partea nordica a Judetului Ilfov, la aproximativ 20 km nord de Municipiul Bucuresti.
    Se invecineaza la nord si nord-est cu comuna Snagov, la sud cu orasul Otopeni, la est cu comuna Moara Vlasiei, la vest cu comuna Corbemca, iar la nord-vest cu comuna Peris.
    Comuna Balotesti are in componenta 3 sate:

  • Balotesti,
  • Saftica,
  • Dumbraveni.    
Comuna Balatesti se incadreaza in Carnpia Romana si anume din componenta sudica  a CampieVlasiei, denumita Campia Bucurestilor.
    Relieful are aspect de campie cvasiplana, cu o usoara inclinare nord-sud.
    Uniformitatea campiei este intrerupta de Valea Vlasiei la nord si de Valea Cociovalistea la sud, precum si de prezenta unor crovuri rezultate in urma proceselor de claustocarst sufozional mecanic, urmat de cel chimic.
    Adancimea nivelului apei freatice se situaeaza in general intre 5 si 10 m.
   Temparatura medie anuala este de 10.3 grade C. Temperatura medie lunara cea mai ridicata se inregistreaza in iulie (22.3 grade C), si cea mai scazuta in ianuarie (-3.3 grade C). Amplitudinea termica de 71.1 grade C denota caracterul de continentalism al climei.
    Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 555mm/mp cu un excedent in luna iunie si un deficit pluvial in luna februarie. 
    Regimul eolian este caracterizat printr-o frecventa si intensitate ridicata a vanturilor  din NE (Crivatul), si urmate de cele din V (Austrul).
    Din punct de vedere geobotanic, comuna Balotesti face parte din zona silvostepei. vegetatia lemnoasa concentrata in padurile fostului Codru al Vlasiei este reprezentata de stejar, cer, garnita, ulm si carpen. Ca subarboret intalnim paducelul, lemnul cainesc, porumbarul etc.
    Ca specii vegetale ierboase, considerate daunatoare culturilor agricole, mai frecvent intalnite sunt: pirul gros, volbura, costreiul, palamida etc.
    De-a lungul Vaii Vlasiei, pe sectoarele neamenajate, vegetatia hidrofila este foarte bine reprezentata.
    Tipurile de sol: cernoziom argilo-iluvial, brun-roscat, brun-rescat luvic, brun si regosol.. Textura solului este mijlocie, ias structura glumerulara.

Galerie foto

STIRI DIN Balotesti

Baloteşti. Aniversarea Marii Uniri, comemorarea eroilor Baloteşti. Aniversarea Marii Uniri, comemorarea eroilor

Ca peste tot în Ilfov, comuna Baloteşti a făcut şi ea istorie, în mai toate momentele importante ale devenirii noastre naţionale. O istorie care ne aduce cinste şi care nu trebuie uitată. Părinţii şi strămoşii sunt patria noastră. Sacrificiul lor eroic e cel care a contat. „Ei au vorbit aceeaşi limbă, au avut acelaşi dor, aceleaşi suferinţe”, spunea Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Primarul Cristian Pretorian:Balotești a întins o mână de ajutor către ADIA ILFOV Primarul Cristian Pretorian:Balotești a întins o mână de ajutor către ADIA ILFOV

Cristian Pretorian, primarul comunei Baloteşti, a fost greu de găsit în perioada aceasta dar şantierele deschise în comună „vorbeau” de la sine despre motivele programul de lucru încărcat. Intrat, în 2012, în clubul tinerilor politicieni şcoliţi la alte facultăţi decât cele ale promisiunilor deşarte, Cristian Pretorian povesteşte despre ce se întâmplă în comuna cu 8.000 de suflete.

O bucurie pentru oameni O bucurie pentru oameni

Timp de  două zile, 22-23 iunie, comuna Balotești a fost în sărbătoare. Cu ocazia primei ediţii a Festivalului verii. Manifestarea a fost organizată pentru o oferi o mică bucurie locuitorilor din Balotești.

„Geografi” de Balotești „Geografi” de Balotești

Luna noiembrie a fost, pentru elevii Școlii gimnaziale nr.1  din Balotești, pasionați de geografie,  încununată de succese. „Geografii” din clasele a V-a și a VI-a au fost invitați să participe la un inedit concurs de geografie în localitatea de baștină a poetului Octavian Goga, Rășinari, unde au avut rezultate notabile.

La Balotești, cei mici învaţă să ­devină mari afaceriști La Balotești, cei mici învaţă să ­devină mari afaceriști

Visezi ca micuțul tău să devină un om de afaceri prosper la maturitate? Dezvoltă-i abilitățile încă de mic. Duminică, 25 august, vino cu el în parcarea Hornbach de la Balotești și va învăŢa cum să-Şi prezinte afacerea Şi cum să obŢină profit! 


“Zincheria” acoperă România “Zincheria” acoperă România

Nu trageţi în reporter! E o rimă cât să încapă în titlu. Fără trufie poetică. Dar are o justificare serioasă. Adică, e adevărat ce spune. “Zincheria S.A.” (sau “Fabrica de zincare”) de la Baloteşti, în Ilfov a fost inaugurată oficial. A pornit. Ea poate să asigure României tot necesarul anual de zincare termică. Mai avem şi alte uzine de profil. Dar sunt puţine. Oricum, nu au anvergura şi tehnologia ei. 

ANUNTURI DIN Balotesti

WEBDESIGN 100 EUR

Vrei sa-ti cresti afacerea in mediul online? Realizam website-uri de prezentare si magazine online, cu un design modern la preturi…
Ilfov - Balotesti

Case 45 EUR

BALOTESTI, Ilfov Balotesti, IF, constructie 2013, P+E, su 176mp,5 cam,4 dorm,3 bai,2 terase,2 balcoane, curte 480mp, asfalt, curent, gaze, apa,…
Ilfov - Balotesti
Vezi toate anunturile din Balotesti, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro