Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:46, 31 mai 2016

Balotesti

omuna Balotesti este situata in partea nordica a Judetului Ilfov, la aproximativ 20 km nord de Municipiul Bucuresti.
    Se invecineaza la nord si nord-est cu comuna Snagov, la sud cu orasul Otopeni, la est cu comuna Moara Vlasiei, la vest cu comuna Corbemca, iar la nord-vest cu comuna Peris.
    Comuna Balotesti are in componenta 3 sate:

  • Balotesti,
  • Saftica,
  • Dumbraveni.    
Comuna Balatesti se incadreaza in Carnpia Romana si anume din componenta sudica  a CampieVlasiei, denumita Campia Bucurestilor.
    Relieful are aspect de campie cvasiplana, cu o usoara inclinare nord-sud.
    Uniformitatea campiei este intrerupta de Valea Vlasiei la nord si de Valea Cociovalistea la sud, precum si de prezenta unor crovuri rezultate in urma proceselor de claustocarst sufozional mecanic, urmat de cel chimic.
    Adancimea nivelului apei freatice se situaeaza in general intre 5 si 10 m.
   Temparatura medie anuala este de 10.3 grade C. Temperatura medie lunara cea mai ridicata se inregistreaza in iulie (22.3 grade C), si cea mai scazuta in ianuarie (-3.3 grade C). Amplitudinea termica de 71.1 grade C denota caracterul de continentalism al climei.
    Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 555mm/mp cu un excedent in luna iunie si un deficit pluvial in luna februarie. 
    Regimul eolian este caracterizat printr-o frecventa si intensitate ridicata a vanturilor  din NE (Crivatul), si urmate de cele din V (Austrul).
    Din punct de vedere geobotanic, comuna Balotesti face parte din zona silvostepei. vegetatia lemnoasa concentrata in padurile fostului Codru al Vlasiei este reprezentata de stejar, cer, garnita, ulm si carpen. Ca subarboret intalnim paducelul, lemnul cainesc, porumbarul etc.
    Ca specii vegetale ierboase, considerate daunatoare culturilor agricole, mai frecvent intalnite sunt: pirul gros, volbura, costreiul, palamida etc.
    De-a lungul Vaii Vlasiei, pe sectoarele neamenajate, vegetatia hidrofila este foarte bine reprezentata.
    Tipurile de sol: cernoziom argilo-iluvial, brun-roscat, brun-rescat luvic, brun si regosol.. Textura solului este mijlocie, ias structura glumerulara.

Galerie foto

STIRI DIN Balotesti

Cristian Ștefan Pretorian: Am toate motivele pentru un nou mandat de primar! Cristian Ștefan Pretorian: Am toate motivele pentru un nou mandat de primar!

Vineri, 22 aprilie, comuna Balotești era într-o ușoară stare de efervescență. Se montau, pentru prima dată, decorațiunile pentru Sfintele Paști și cei care le amplasau aveau imediat și spectatori, uimiți de ceea ce se întâmplă. Și timp de o oră, cât am stat în apropierea Monumentului Eroilor, am pierdut numărătoarea oamenilor care au venit special, unii cu copii, alții fără, să vadă iepurașul și ouăle strălucitoare. Ba chiar, o mașină de Harghita, în trecere, s-a oprit și călătorii și-au făcut fotografii spunând că așa ceva nu au mai văzut. Ce căutam la Monumentul Eroilor din Balotești? Am demarat cu primarul comunei, Cristian Ștefan Pretorian, seria articolelor ușor nonconformiste, în aer liber, profitând de vremea bună și de deschiderea pe care o are un primar din generația tânără. Un primar al unui altfel de politică, de la care, nu numai oamenii, dar chiar și presa așteaptă altceva.

Energie regenerabilă pentru Spitalul de la Balotești Energie regenerabilă pentru Spitalul de la Balotești

Proiectul RO 06 Energie Regenerabilă Rondine, derulat prin Granturile SEE 2009-2014 - „Valorificarea resurselor de apă geotermală pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, din Balotești, a fost lansat, zilele trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov (CJI - promotorul proiectului), Marian Petrache, a Consulului onorific al Republicii Islanda, Georgiana Pogonaru, a conducerii spitalului și reprezentanților constructorului, dar și ai operatorului de program - Administrația Fondului pentru Mediu.

Consens pentru licenţa de explorare a apei geotermale de la Balotești Consens pentru licenţa de explorare a apei geotermale de la Balotești

De Ziua Sfinților Constantin și Elena, la Consiliul Județean Ilfov (CJI) a fost convocată o ședință extraordinară, cu 6 puncte pe ordinea de zi, ordine aprobată cu unanimitate de voturi de către consilierii județeni, încă de la debutul discuțiilor conduse de vicepreședintele CJI, Cristina Manicea.


Veselia de pe Trifoiştei Veselia de pe Trifoiştei

Ziua comunei Baloteşti a fost sărbătorită sâmbătă, 19 septembrie, pe strada Trifoiştei, în aceea parte a unei localităţi care se numeşte „vatra satului”. O petrecere la scară mare, denumită „Festivalul Toamnei”, organizată cu aceeaşi atenţie pe care o acordăm şi în propria casă atunci când avem un sărbătorit. Am plecat după miezul nopţii lăsându-i pe membrii trupei Voltaj să-şi desfăşoare recitalul, dar, până atunci....

Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost Alegerile prezidențiale în Ilfov - așa cum au fost

În urma raidului reporterilor Jurnalului de Ilfov, cu prilejul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, echipa noastră a desprins o concluzie clară: procesul de votare a decurs, în general, fără incidente majore. Dar, în buna tradiție românească, au existat și unele tentative de fraudare, care acum se află în atenția organelor competente. Una peste alta, chiar dacă s-au petrecut și fapte mai puțin „ortodoxe”, rezultatul votării exprimă, în linii mari, opțiunea alegătorilor Ilfoveni.

Copiii din Balotești și Ziua europeană a siguranţei rutiere Copiii din Balotești și Ziua europeană a siguranţei rutiere

Evenimentul a fost marcat cum se cuvine şi în Ilfov. Între alte manifestări, pe 9 mai, a avut loc întâlnirea de la Şcoala Gimnazială nr. 1, din Baloteşti. Reprezentanţi ai Serviciului Rutier Ilfov, cei ai Automobil Clubului Român (ACR) şi cadre didactice şi-au continuat dialogul constant cu elevii.

Vezi toate anunturile din Balotesti, Ilfov

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro