Login Eur 4.4435
Actualizat: 10:51, 25 noiembrie 2014

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Din dragoste pentru dans Din dragoste pentru dans

Sâmbătă, 22 noiembrie, la Centrul Cultural al Ministerului de Interne din Bucureşti o mare de copii, părinţi şi bunici s-a adunat pentru a urmări evoluţia copiilor în concursul interjudeţean, Euro Dance, ajuns la a treia ediţie.

Primarul, vrednic este! Primarul, vrednic este!

Din 2012, de când Mihai Dobre a câştigat primăria de la Petrăchioaia, lucrurile au început să se schimbe, puţin câte puţin. Desigur, cu ajutorul Consiliului local, fără de care proiectele propuse nu ar putea fi aduse la îndeplinire. Iar finalul cel de-al doilea an de mandat vine cu încă o realizare: sala de festivităţi din satul Măineasca, inaugurată duminică, 23 octombrie, în prezenţa locuitorilor satului.

Vot pentru terminal, în ședința CJ Ilfov Vot pentru terminal, în ședința CJ Ilfov

Ordinea de zi a Ședinței de Consiliu din 21 noiembrie a.c., condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov (CJI), Cristina Manicea, a numărat 5 proiecte de hotărâri, toate aprobate de către consilierii județeni, 4 dintre ele cu unanimitate de votur

Oameni care construiesc oameni Oameni care construiesc oameni

Spectacolul lumii e nesfârşit. Povestea uimitoare şi exemplară – începută la Mogoşoaia, în 2012 - a românului american Vivi Kraus, a avocatului Gabriela Popescu şi a prietenilor lor, voluntari de la VK Soccer, continuă. Aşa a fost şi ziua de 26 octombrie. Oamenii s-au întrecut în surprize. Vremea nu s-a lasat nici ea. Iarna rea şi-a arătat colţii reci, de gheaţă. Vă amintiţi, nu? Cu zăpadă, vânt bicisnic, frig şi zloată - a muşcat pe neaşteptate, din ceea ce planificaseră acolo peste 30 de tineri şi copii sportivi. Dar n-a reuşit să strice mai nimic. Evenimentul?  Încheierea proiectului lor, de suflet “Nouă ne pasă. Implică-te şi tu!” Sărbătorirea lui a cuprins competiţii de gală, festivitatea de premiere, prezenţa unor invitaţi de cinci stele. 

Patriarhul României, la hramul Mănăstirii Snagov Patriarhul României, la hramul Mănăstirii Snagov

Momente pline de însemnătate spirituală au avut loc vineri, 21 noiembrie, la Mănăstirea Snagov. Așezământul monahal de pe insula Snagov, un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, și-a prăznuit hramul în Ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică. 

La Surlari, în Codrii Vlăsiei, a 7 - a pădure a copilăriei lor La Surlari, în Codrii Vlăsiei, a 7 - a pădure a copilăriei lor

„Dacă te gândeşti la anul următor - însămânţează pământul. Dacă te gândeşti la următorii zeci de ani – plantează un copac. Dacă te gândeşti la următorii o sută de ani - educă oamenii”, spune o cugetare veche a lumii. Este ceea ce gândesc şi fac, deopotrivă, copiii şi membrii voluntari ai Asociaţiei „Familie Sănătoasă”. Iar „Mic şi Ecologist” e povestea de suflet a tuturor, ajunsă la a VII-a ediţie. A început în 2011 şi a continuat până azi, fără întrerupere. În fiecare primăvară şi toamnă. De atunci, şapte păduri ale Codrilor Vlăsiei s-au născut şi au intrat în rânduiala naturii. Părinţii lor? Generaţii de prichindei din Ilfov, care au plantat cu sutele de mii – stejari, frasini, corcoduşi, tei şi meri.  

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro