Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:01, 28 iulie 2015

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Părintele Nicanor Lemne, declarat Cetăţean de Onoare al comunei Gruiu Părintele Nicanor Lemne, declarat Cetăţean de Onoare al comunei Gruiu

Un eveniment de excepție pentru lumina credinței noastre, pentru conștiința unei comunități remarcabile s-a petrecut joi, 23 iulie, la Gruiu. În buna dimineață a acelei zile, Centrul Cultural Ștefan Iordache din comună a căpătat veșminte festive. Iar sala lui principală de oaspeți a devenit neîncăpătoare. În următoarele ore, adunarea tuturor celor aproape 200 de invitați a dobândit aura unei întâlniri solemne, atât de importantă pentru inimile tuturor participanților. O atmosferă caldă și vibrantă a învăluit gândurile și vorbele tuturor, desăvârșind  emoția unei întâlniri ceremonioase speciale. Un secol de lumină a sufletului  l-a adus printre participanții la minunata lui sărbătorire pe purtătorul harului ceresc. Părintele Nicanor Lemne e doar la câteva luni distanță de împlinirea venerabilei vârste centenare.

Răvăşitul străzilor, un pas normal către Europa! Răvăşitul străzilor, un pas normal către Europa!

Pantelimon trece printr-un amplu proces de transformare şi orașul este dat peste cap din motive bine determinate. Finalul, însă, va fi european,  doar că este nevoie de un bob zăbavă din partea tuturor. Aşa e de când lumea: întâi trebuie să fie „ rău”, pentru ca apoi să fie „bine”. Avem, cum s-ar spune, cronica unor lucrări anunţate.

Tinerii învaţă să devină cetăţeni ai Europei Tinerii învaţă să devină cetăţeni ai Europei

Europa. Un conglomerat eterogen de oameni şi naţiuni. Un continent care, timp de  secole, s-a confruntat cu un şir nesfârşit de conflicte sângeroase şi care a fost  „leagănul” celor două conflagraţii mondiale. Un continent care caută acum să trăiască într-o comuniune benefică şi armonioasă, în încercarea de a şterge rănile trecutului printr-o construcţie îndrăzneaţă, cu multe probleme şi provocări: Europa Unită.

O competiție cu peste 1.000 de învingători O competiție cu peste 1.000 de învingători

Duminică seara, pe 26 iulie, s-a tras cortina pe scena unei competiții unicat în această parte de Europă. Aflată la prima ediție, Cupa Clinceni, un turneu pentru micii fotbaliști născuți între 2004-2008, și-a desemnat câștigătorii.  O inițiativă minunată a unor inimoși oameni de fotbal, ale cărei roade se vor culege peste ani. Comuna Clinceni a devenit, astfel, un punct de referință pe harta competițiilor fotbalistice pentru copii.

Praznic împărătesc la Parohia Sfântul Ilie, din Săbăreni Praznic împărătesc la Parohia Sfântul Ilie, din Săbăreni

Sărbătoarea închinată Sfântului Ilie Tesviteanul a adus mare bucurie în sufletele credincioșilor din Buftea. Parohia cartierului Săbăreni a prăznuit, în chip luminat, al patrulea hram. Cu inima sus, sus de tot, edilul Gheorghe Pistol, a fost și de data aceasta, alături de soborul preoțesc și de credincioși, pomenindu-l cu dreaptă credință pe marele sfânt, care a fost dăruit de Dumnezeu să ocrotească așezarea și oamenii locului.      

„Nimic pentru romi, fără romi” „Nimic pentru romi, fără romi”

Pe 21 iulie 2015, Prefectura județului Ilfov a fost gazda primei reuniuni comune a Grupurilor de lucru Mixte din București și Ilfov, dedicate comunităților de romi. La evenimentul organizat la inițiativa Agenției Naționale pentru Romi (ANR), au participat Romulus Cătălin Pantazi, subprefectul județului, Daniel Vasile, președintele ANR, Gelu Duminică, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, precum și numeroși reprezentanți ai autorităților locale din Ilfov și București.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro