Login Eur 4.4435
Actualizat: 10:07, 19 iulie 2016

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Așteptându-l pe Sf. Ilie Așteptându-l pe Sf. Ilie

Sfântul Ilie este ocrotitorul spiritual al celor pentru care zborul înseamnă pasiune, dăruire, loc de muncă și de jertfă, uneori. Celebrat la 20 iulie, Sf. Ilie este, din 1913, patronul aviatorilor și, în consecință, Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește  tot pe 20 iulie.

 

Din drag, de drag, cu drag.... Din drag, de drag, cu drag....

Comuna Dascălu are, de câteva luni, o capelă conform normelor europene în vigoare, în fapt, o donație din partea a două femei inimoase: Doina Mănăilă și Aurelia Georgeta Călărașu, prietene de mulți ani. Situată în imediata apropiere a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construită între anii 1928-1935, capela iese în evidență prin bun gust, proporții echilibrate și un aer rural care să nu facă notă discordantă față de restul clădirilor din comună.

Spitalul CardioRec, din Corbeanca, are cel mai performant Computer Tomograf din România Spitalul CardioRec, din Corbeanca, are cel mai performant Computer Tomograf din România

Sănătatea ilfovenilor este pe mâini tot mai bune. Grație medicilor Clara și Bogdan Alexandrescu, Centrul Medical CardioRec, din Corbeanca, pune la dispoziția pacienților cel mai performant Computer Tomograf din țară, care explorează inima și vasele sanguine. De altfel, un aparat asemănător mai este disponibil doar la Centrul de Chirurgie Toracică din Monaco și în câteva spitale ultramoderne din lume. 

S-au constituit comisiile de specialitate, din cadrul CJI

În conformitate cu prevederile art. 94, alin. 2 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, modificată și completată şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Judeţean Ilfov (CJI), la finalul săptămânii trecute, a fost convocată şedinţa extraordinară a CJI, pe Ordinea de zi figurând aprobarea proiectului de hotărâre privind organizarea comisiilor de specialitate ale CJI, pe principalele domenii de activitate.

La izvoarele construcţiei noilor proiecte La izvoarele construcţiei noilor proiecte

Comuna Domnești a avut întotdeauna, pentru autorul acestor rânduri, un “ceva“ al ei, aparte și bun. Dincolo de numele atât de frumos pe care-l are, e sigur că a fost și seninătatea onestă a oamenilor pe care i-am cunoscut, din vechea administrație locală. Iar acum, totul continuă, cu același fel de cumsecădenie a lucrurilor gândite temeinic, așezat și făcute cuminte. Da, oamenii locului sunt cei care i-au dat perspectiva, conturul și conținutul reperelor urbanistice ale așezării. Certitudinile dezvoltării sunt prezențe ale imaginii și stilului locuitorilor din Domnești și a celor pe care i-au ales să le conducă destinul localității, pentru alți ani de aici, înainte.     

Şcoala de Vară „Recreaţia Mare” la a VI-a ediţie Şcoala de Vară „Recreaţia Mare” la a VI-a ediţie

Acum 6 ani, în orașul Pantelimon, se lansa un proiect educațional unic în județul Ilfov, dacă nu și în România: programul Școala de Vară „Recreația Mare”, care se adresa, în principal, copiilor cu nevoi remediale. Ediția pilot, din 2011, a fost un succes deplin, astfel că proiectul a continuat an după an, în 2016 ajungând la cea de-a șasea ediție.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro