Login Eur 4.4435
Actualizat: 14:19, 24 martie 2015

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

În Ocolul Silvic Snagov, la Gâscănoaia, voluntari în......Debutul însuflețit al "Lunii plantarii arborilor" În Ocolul Silvic Snagov, la Gâscănoaia, voluntari în......Debutul însuflețit al

„Nici o putere din lume nu poate opri sau ameliora forţele distrugătoare ale poluării, aşa cum o face vegetaţia forestieră”, afirmă omul de ştiinţă K.P. Wentzel. În Ilfov, evenimentul special al împăduririlor dovedeşte acest înţeles. El se petrece în fiecare primăvară şi toamnă, din viaţa contemporană a legendarilor Codri ai Vlăsiei. Vineri, 20 martie, aproape 150 de voluntari şi specialişti silvicultori au marcat debutul „Lunii plantării arborilor”. E  ora 8 dimineaţa. Pe şantierul de împăduriri de la Gâscănoaia, al districtului Balta Neagră au început să sosească autocare.

Ai grijă cu ­focul, pe miriște! Ai grijă cu ­focul, pe miriște!

În primele două luni ale lui 2015, echipajele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au participat la peste 650 de intervenţii pentru limitarea şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, a arderilor pe terenuri virane şi a celor de igienizare a deşeurilor menajere.

Buftea în faţa a două proiecte europene Buftea în faţa a două proiecte europene

Pe 16 martie, la sala de conferinţe a Primăriei Buftea, au fost anunţate două noi proiecte cu fonduri europene, pentru oraşul Buftea.

“Bomba” a fost, deocamdată, dezamorsată, la Chiajna “Bomba” a fost, deocamdată, dezamorsată, la Chiajna

Victoria istorică a Concordiei Chiajna în Ștefan cel Mare (3-0 cu Dinamo!) nu a adus relaxarea așteptată în interiorul echipei ci, dimpotrivă, o rafală de probleme: în frunte, intenția antrenorului Marius Șumudică de a demisiona!

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov protejează mediul înconjurător Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov protejează mediul înconjurător

Prin organizarea diferitelor conferinţe şi foruri internaţionale - precum cea de la Paris, care va avea loc în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2015, precum și a altor activităţi,  se face apel atât către instituţii, autorităţi, cât și către fiecare dintre noi, să participam la eforturile întreprinse în vederea conservării şi ameliorării mediului înconjurător, în avantajul nostru.

Lungul drum al roadelor - din câmp, pe mesele românilor Lungul drum al roadelor - din câmp, pe mesele românilor

De câţiva ani încoace, agricultura românească dă semne că s-ar pune pe picioare. După dezastrul din primii 20 de ani de după revoluţie, truditorii pământului pot acum să-şi îndeplinească menirea. Aceea de a pune pe mesele românilor bucatele trebuincioase traiului zilnic. Agricultura pare să fi intrat pe făgaşul cel bun. Aderarea la UE a adus după sine un sprijin pentru cei ce s-au „înhămat” (uneori, la propriu, în primii ani postrevoluţionari) la această trudă milenară. Subvenţiile acordate de la Bruxelles pentru susţinerea activităţilor agricole au constituit o gură de oxigen pentru fermierii români. Mulţi dintre ei ne-au mărturisit că, fără aceste ajutoare, nu ar fi putut susţine această activitate.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro