Login Eur 4.4435
Actualizat: 13:23, 08 octombrie 2015

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR, celebrat la opt ani de la întronizare Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR, celebrat la opt ani de la întronizare

Mare bucurie duhovnicească s-a așternut în Catedrala Patriarhală, miercuri, pe 30 septembrie, la împlinirea celor opt ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Chitila, campioana mișcării Chitila, campioana mișcării

Preocuparea profesorilor chitileni pentru promovarea mişcării în rândurile elevilor devine proverbială. Un merit deosebit în această activitate îl au doi inimoşi profesori de sport, Marian Gârleanu şi Gheorghe Dumitrescu, care nu ratează nicio ocazie de a-i determina pe elevii din Chitila să facă mişcare. O astfel de ocazie s-a ivit şi în săptămâna 21-27 septembrie, cu prilejul unui eveniment cu rezonanţă europeană, denumit  Move Week.

Proiecte şi oameni de neoprit. Pentru semenii lor Proiecte şi oameni de neoprit. Pentru semenii lor

„Scara succesului nu e niciodată aglomerată pe treapta cea mai de sus“, e observaţia lejeră a unui scriitor, un american preocupat de strategia reuşitei individuale. Schematic, pentru un om de succes lucrurile par simple. Intră în joc educaţia, fibra personală, şansa etc. Iar beneficiile performanţelor sale îi aparţin. Dar, pentru o comunitate ecuaţia se complică mult. Scara succesului se numeşte civilizaţie. Sau progres social. Cu cea mai importantă motivare: trebuie să aducă folos, tuturor.

Un „derby” cu final (ne)aşteptat Un „derby” cu final (ne)aşteptat

„Derby-ul” ilfovean al Ligii I mai că mi-a stârnit emoţii. Cât pe-aci să cred că FC Voluntari îmi va oferi o mare surpriză. Că echipa marinarilor de Ilfov va sparge gheaţa, în cel de-al 13-lea ceas (mă rog, etapă), și va obţine prima victorie la prima prezenţă în campionatul primului eșalon fotbalistic al ţării. Dar, n-a fost să fie. Fotbaliștii din Voluntari nu și-au dezminţit reputaţia de echipă pentru care „victoria” este un cuvânt care nu face parte din „vocabularul” său competiţional.

Lăcaşul sfânt “născut odată cu Mântuitorul” şi ocrotit de Maica Domnului şi-a serbat hramul Lăcaşul sfânt “născut odată cu Mântuitorul” şi ocrotit de Maica Domnului şi-a serbat hramul

În ziua cinstirii Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, credincioșii micului cartier Pipera, din orașul Voluntari. au trăit  momente de mare bucurie duhovnicească. Lăcașul de cult închinat Preacuratei Fecioare Maria și-a prăznuit unul dintre cele două hramuri.    

Preafericitul Patriarh Daniel, a sfinţit şi a dat spre închinăciunea credincioşilor o nouă biserică Preafericitul Patriarh Daniel, a sfinţit şi a dat spre închinăciunea credincioşilor o nouă biserică

Credincioșii comunei Cernica, satul Poșta și din împrejurimi au, începând de sâmbătă, 3 octombrie, un nou loc de rugăciune. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit lăcașul de cult cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro