Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:06, 06 decembrie 2016

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Atenţie la bolile sezonului rece! Atenţie la bolile sezonului rece!

Ușor, ușor, iarna își intră în drepturi. Și nu vine doar cu bucuria vacanței, cu mirosul de brad, daruri multe și sărbători frumoase în familie, ci și cu numeroase dezechilibre ale funcționării organismului. Răceala, gripa, reumatismul, bronșita, hipertensiunea, tulburări de ritm cardiac, insuficiența respiratorie și hipotermia sunt doar câteva dintre cele mai frecvente probleme de sănătate în sezonul rece.

Obiceiuri și tradiții, în lume Obiceiuri și tradiții, în lume

Pe 6 decembrie, creştinii pun crenguţe de măr în apă. Dacă înfloresc până la Anul Nou, anul viitor va fi roditor, spun specialiştii în Etnografie şi Folclor. Legenda lui Moş Nicolae s-a răspândit în toată lumea şi a luat caracteristicile fiecărei ţări.

Buftea, la ceas de mare sărbătoare creştină Buftea, la ceas de mare sărbătoare creştină

Primele colinde care vestesc minunea Nașterii Domnului au și bucurat inimile credincioșilor din Buftea. Sărbătoarea închinată Sfintei Varvara, ocrotitoarea frumosului oraș ilfovean, a adunat, în biserica ce-i poartă numele, creștini de pretutindeni. Recunoscut pentru dragostea sa față de biserică și de oamenii cu dreaptă credință, primarul Gheorghe Pistol s-a aflat și de această dată printre rugători.      

Încă un eșec pentru Chiajna și Voluntari în Liga I Încă un eșec pentru Chiajna și Voluntari în Liga I

Rezultatele slabe din ultimele etape au îndepărtat-o pe FC Voluntari de play-off, în timp ce Concordia Chiajna se apropie de ultimul loc din clasament și acuză probleme financiare.

 

Buftea, în sărbătoare, la 98 de ani de la naşterea României Buftea, în sărbătoare, la 98 de ani de la naşterea României

Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu mândrie, pe 1 decembrie, de locuitorii orașului Buftea care, ca în fiecare an, au cinstit alături de oficialități întreaga națiune română. Au fost momente emoționante la Monumentul Eroilor din Cartierul Centru pentru buftenii care au sărbătorit împlinirea a 98 de ani de când nașterea României a fost hotărâtă pentru totdeauna de Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Toţi, români și Ţara – una Toţi, români și Ţara – una

Sărbătorirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a dat şi locuitorilor din Dobroeşti prilejul minunat al împletirii omagiului înaintaşilor cu năzuinţele pentru un  viitor mai bun, prin strădaniile prezentului. Ca în tot Ilfovul, ei au cinstit împlinirea aspiraţiei de veacuri a tuturor românilor – unitatea naţională, săvârşită în urmă cu 98 de ani, la Alba Iulia. 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro