Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:09, 24 noiembrie 2015

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Ziua României, Ziua Marii Uniri Ziua României, Ziua Marii Uniri

Prima seară a sfârșitului de săptămână ce tocmai  s-a încheiat a fost muzicală, în orașul Otopeni și sala de spectacole a Centrului Cultural Ion Manu s-a umplut cu diverse generații de spectatori.

Campania ”Ajută-mă să cresc!”, în școlile ilfovene Campania ”Ajută-mă să cresc!”, în școlile ilfovene

În perioada 16-20 noiembrie a.c., Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ilfov, a derulat o serie de activităţi de informare cu privire la riscurile consumului de tutun, precum şi formarea de abilităţi de viaţă sănătoasă în mediul şcolar şi familiar, dar şi în comunitate.

Campania „Sănătate pentru sate” revine la Glina Campania „Sănătate pentru sate” revine la Glina

Programul de sănătate iniţiat de Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Întâistătătorul BOR, a revenit în comuna Glina, sâmbătă 21 octombrie, la numai o lună după ce mai poposise o dată în sânul comunităţii ilfovene. Aşa cum spun cei care se ocupă de buna desfăşurare a acestui program, „caravana” Sănătăţii pentru Sate s-a întors în aşezarea condusă de primarul interimar Marin Vasile la solicitarea primului edil al localităţii şi a preoţilor de aici. A fost cea de-a 10 ediţie a acestei campanii, în judeţul Ilfov.

Academica scapă de înfrângere, în minutele de prelungire Academica scapă de înfrângere, în minutele de prelungire

Meci plin de tensiune, sâmbătă 21 noiembrie, la Clinceni, în derby-ul Ilfovului dintre Academica și ACS Berceni. După cinci victorii consecutive, „academicienii” au reușit să evite o înfrângere nemeritată abia în penultimul minut al prelungirilor și au ratat ocazia de a se apropia la doar un punct de prima clasată din Seria I, Rapid București.

Codul manierelor elegante faţă de Natură Codul manierelor elegante faţă de Natură

Acum doi ani, scriam despre un proiect care îşi propunea să elaboreze un plan de management pentru Situl Natura 2000 Scroviştea, una dintre zonele din Ilfov declarate de importanţă comunitară, dar şi arie de protecţie avifaunistică. Un proiect iniţiat de Agenţia de Protecţie a Mediului Ilfov, în colaborare cu Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura și Asociația pentru Protecția Habitatelor Naturale, finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu - Axa prioritară 4.

Fortul 13. Memorialul temniţei comuniste Fortul 13. Memorialul temniţei comuniste

La puțină vreme după cel de-Al Doilea Război Mondial, comunismul de origine sovietică a transformat țările din zona blocului răsăritean într-un uriaș arhipelag al terorii concentraționare. Principiul guvernării prin frică s-a instalat și în România. Iar prețul rezistenței împotriva coșmarului roșu a fost unul multiplicat de victimele închisorilor pentru deținuții politici. Fortul 13 Jilava a fost unul dintre foarte puţinele închisori unde aveau loc şi execuţiile condamnaţilor la moarte, ca “dușmani ai poporului“.  Potrivit specialiștilor în investigarea crimelor comunismului, această temniță a fost cea mai importantă dintre ele. Molima neagră a durat pe toată perioada ocupației trupelor și consilierilor sovietici, până în 1962. 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro