Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:49, 29 mai 2015

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Alături de Jurnalul de Ilfov, CENUŞĂREASA şi SPIDER-MAN au adus zâmbetul pe buzele copiilor internaţi la Spitalul ”M.S. Curie” Alături de Jurnalul de Ilfov,  CENUŞĂREASA  şi SPIDER-MAN  au adus zâmbetul  pe buzele copiilor internaţi  la Spitalul ”M.S. Curie”

Micuții bolnăviori internați la Spitalul de Urgențe pentru Copii ”M.S. Curie”, din București, au avut parte, marți, 5 mai, de momente speciale, încărcate cu surprize frumoase. La inițiativa Jurnalului de Ilfov, Spider-Man și Cenușăreasa, personajele din desenele animate, adorate de ei cel mai mult, i-au vizitat, le-au oferit baloane în forme de figurine, i-au îmbrățișat și le-au împărtășit clipe minunate din viața lor petrecută în lumea fermecătoare a basmelor.

Sărbători îngemănate, prilej de cinstire a eroilor Sărbători îngemănate, prilej de cinstire a eroilor

Autoritățile locale din Snagov au marcat din plin cele două sărbători religioase care, anul acesta, au fost sărbătorite în aceeași zi: Sf. Împărați Constantin și Elena și Înălțarea Domnului Iisus Hristos. A fost o zi plină, de cinstire a eroilor neamului românesc, dar și de aniversare a Școlii Generale „Constantin  Băicoianu”, din Tâncăbești, care, anul acesta, a împlinit 88 de ani de la înființare.

 

„Nu vărsaţi lacrimi...” „Nu vărsaţi lacrimi...”

Ziua de 21 mai a punctat, anul acesta, în agendele noastre trei sărbători importante: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Înălţarea şi Ziua Eroilor. Şi pentru că Ziua Eroilor este sărbătoare naţională, aceasta a fost celebrată, cu toate onorurile, în Buftea, oraşul de reşedinţă al Ilfovului.

Neuitarea de la Popești-Leordeni Neuitarea de la Popești-Leordeni

Ziua Eroilor a fost deosebită pe 21 mai şi în oraşul Popeşti-Leordeni, unde sărbătoarea naţională a fost marcată la toate monumentele din oraş. După amiaza, ceremonia finală de comemorare a avut loc la Memorialul închinat eroilor de la Timişoara, din faţa bisericii ecumenice a Eroilor Revoluţiei. De fapt,biserica este construită pe locul unde a fost aruncată cenuşa eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi, întreaga comunitate din oraş are, în consecinţă, o afecţiune specială pentru Ziua Eroilor. Afecţiune ce semnifică neuitarea.

Cântec, joc şi voie bună la Ziua Comunei Jilava Cântec, joc şi voie bună la Ziua Comunei Jilava

Pentru localnicii comunei Jilava, duminică, 24 mai, a fost o zi cu adevărat specială. Copiii, părinții și bunicii locului, s-au distrat în voie, ore bune și s-au bucurat de numeroase surprize, oferite cu dragă inimă de edilul Ilie Ionescu și reprezentanții Consiliului Local, la Ziua Comunei.

Comuna Gruiu, în zi înălțătoare de cinstire a eroilor Sărbătoare sfântă, prilej de neuitare a înaintaşilor Comuna Gruiu, în zi înălțătoare de cinstire a eroilor Sărbătoare sfântă, prilej de neuitare a înaintaşilor

Trebuie să recunosc că, în sufletul lor, ilfovenii au un locșor aparte. O comoară. Este comoara neuitării strămoșilor lor, care și-au dat viața pentru plaiurile strămoșești. Sute, chiar mii de ani, la rând. Un astfel de loc, cu oameni care‑și cinstesc străbunii, an de an, este Gruiu. Un loc cu oameni bălai, cu ochi senini și albaștri, ca înaltul cerului, de unde-i privesc înaintașii lor. Iar la ceas de Înălțare, acești oameni le aduc prinosul lor de recunoștință, pentru că au vegheat ca pe aceste plaiuri să rodească liniștea și pacea.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro