Login Eur 4.4435
Actualizat: 13:28, 23 august 2016

Localitati Ilfov

Orase

Comune

Stiri din judetul Ilfov

Tunari, povestea continuă Tunari, povestea continuă

Pe 16 august comuna Tunari a fost în sărbătoare, prima dintr-un șir de 5 ani, dedicată moștenirii culturale de care beneficiază localitatea.

Maica Domnului, cinstită ca o adevărată Împărăteasă a lumii, la Mănăstirea Țigănești Maica Domnului, cinstită ca o adevărată Împărăteasă a lumii, la Mănăstirea Țigănești

Pelerini din toate colțurile țării, și-au tămăduit sufletele pe 15 august, la hramul Mănăstirii Țigănești din Ciolpani. Mari duhovnici în frunte cu părintele Nectarie Șofelea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, părintele ieromonah Calinic, duhovnicul așezământului monahal au săvârșit o slujbă de înaltă frumusețe duhovnicească, în cinstea Maicii Domnului. 

Programul Național de Cadastru și Carte funciară 2015-2023, pe înțelesul tuturor Programul Național de Cadastru și Carte funciară 2015-2023, pe înțelesul tuturor

Pe parcursul a două zile, autoritățile locale ilfovene au fost invitate la sediul Prefecturii Ilfov, pentru discuții pe marginea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023. Primarii, specialiștii în achiziții publice sau contabilii șefi ai unităților administrativ teritoriale (UAT) au primit o mulțime de informații (și răspunsuri la întrebări) de la Ruxandra Ghiba, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Ilfov, legate de finanțarea programului, etapele derulării acestuia, organizarea lucrărilor de cadastru, etc.

O echipă imbatabilă, la conducerea Consiliului Județean Ilfov O echipă imbatabilă, la conducerea Consiliului Județean Ilfov

Născut într-un sat din județul Gorj, profesorul universitar Petre Popeangă are o ascendență atestată pe meleagurile natale de peste 300 de ani. Despre Gorj, în una dintre cărțile sale, Petre Popeangă spunea: “…Gorjul este vatra pe care m-am născut și am învățat ce reprezintă munca, cinstea și onoarea. Mai apoi, toate aceste valori perene mi-au fost călăuză, peste tot pe unde m-au purtat pașii datoriei…”.

Sute de credincioși au venit la Mănăstirea Pasărea, pentru cinstirea Maicii Domnului Sute de credincioși au venit la Mănăstirea Pasărea, pentru cinstirea Maicii Domnului

Curtea complexului mănăstiresc de la Pasărea a fost ocupată în zilele de 14 și 15 august, dar și în noaptea dintre ele - de sute de credincioși, care au dorit să asiste la slujbele prilejuite de hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, biserica din curtea cimitirului mănăstirii.

Povestea nepereche a Şcolii de la Piscu (I) Povestea nepereche a Şcolii de la Piscu  (I)

Deschidem astăzi cufărul unui serial, cu mai multe episoade. Vom lăsa cuvintele – câte vor fi ele - să cuprindă o poveste lungă de 12 ani, cu oameni speciali. Foşti studenţi ai universităţii de artă, soţii Adriana şi Virgil Scripcariu sunt  în jurul vârstei de 40 de ani. Acum, au devenit nume consacrate ale universului cultural de azi. Împreună, au şase copii şi vieţuiesc în satul Piscu, din comuna Ciolpani. Acolo, fac o pedagogie nemaiîntâlnită în Ilfov: culeg seminţele viitorului din seva tradiţiilor patrimoniului local. Apoi, printr-un minunat sistem educaţional le plantează în mintea, sufletul şi bucuria copiilor, care le trec pragul şcolii.     

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro