Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:09, 24 noiembrie 2015

Copăceni, Comuna oamenilor modeşti, şi gospodari

Primarul comunei Copăceni ne-a mărturisit că nu prea îi place să fie mediatizat în presă. Mai mult ca sigur, din modestie. Apoi, Copăceniul este o localitate cu buget mic, iar marile proiecte prind, cu greu, viață. Cu toate neajunsurile și în această așezare din sudul extrem al județului, viața merge mai departe, cu realizări, sau eșecuri.

Având la dispoziție un buget cam „subțire”, primarul Ionuț Marin încearcă să chibzuiască atent fie­care bănuț. Comuna, prin tradiție una de legu­micultori, este curată și îngrijită. Monumentul din fața primăriei este plin de buchete de flori. Clădirea care adăpostește ad­ministrația comunei este frumos zugrăvită. 

Sprijin pentru copiii comunei

Primarul este de părere că tânăra generație trebuie să fie sprijinită pentru a ajunge ca, în viitor, să contribuie la dezvoltarea comunei. „Prefer să sprijin un copil, care are întreg viitorul în față, decât un om cu vârstă înaintată”, spune Ionuț Marin. De aceea, anul acesta a acordat o atenție sporită renovării celor două corpuri de școală din comună. Și, pentru că echipa de handbal a școlii a câștigat Campionatul Ju­dețean, primarul s-a hotărât să dezvolte baza sportivă a localității. La școală a fost amenajat un teren de handbal, pentru ca echipa campioană să se poată antrena în condiții propice, dar și un teren de minifotbal cu dimensiuni de 30x50 de metri. Totodată, a fost amenajat și un teren de fotbal cu o suprafață de 9.900 de mp și dimensiuni de 90x110 metri. Un alt sprijin acordat tinerilor din comună este cel prin care se subvenționează cu 50% transportul elevilor din clasele IX-XII, care învață în București. Tot anul acesta, primăria a mai reușit să realizeze și construcția a 3 kilometri de trotuare. 

Zilele Toamnei Ilfovene

Cu sprijinul CJ Ilfov și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Ilfov, Primăria Copăceni și Consiliul Local au organizat, în perioada 1-3 noiembrie, un festival numit ”Zilele Toamnei Ilfovene”. În prima zi, copăcenenii au putut asculta soliști ca Ioana Porumbescu, Ilie Măndoiu, Veronica Geamănu, Vasile Anghel sau Alin Nica. A doua zi, au putut viziona piesa de teatru „Five o’clock”, de I.L. Caragiale, în interpretarea trupei de teatru FINCKELBAUM. A urmat, apoi un concert de muzică ușoară în care cei prezenți i-au putut asculta pe Radu Ghencea, Niki Hindi, Carmen Popescu, Olga Bălan, trupa Bandidos și pe Ștefania și George Calofir. Ziua a treia, i-a avut ca invitați pe Vasile Bordeianu, Gigi Stoica, Elena Cuculici, Sava Răgățeanu, Elena Tofan, Lucian Cristian Molnar. Fes­tivalul s-a încheiat cu recitalul formației Palace Band și a solistului acestei trupe, Sorin Bănulescu.


Un comentariu

[+] Adauga un comentariu
  • #1 fara nume 08.12.2013 16:10
    altele care erau pe lista aia cu care faceati propaganda in campania electorala cand le rezolvati? nu numai elevii au nevoie de transport ieftin si decent...sunt si salariati care au salarii mici si nu is permit

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Codul manierelor elegante faţă de Natură Codul manierelor elegante faţă de Natură

Acum doi ani, scriam despre un proiect care îşi propunea să elaboreze un plan de management pentru Situl Natura 2000 Scroviştea, una dintre zonele din Ilfov declarate de importanţă comunitară, dar şi arie de protecţie avifaunistică. Un proiect iniţiat de Agenţia de Protecţie a Mediului Ilfov, în colaborare cu Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura și Asociația pentru Protecția Habitatelor Naturale, finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu - Axa prioritară 4.

Fortul 13. Memorialul temniţei comuniste Fortul 13. Memorialul temniţei comuniste

La puțină vreme după cel de-Al Doilea Război Mondial, comunismul de origine sovietică a transformat țările din zona blocului răsăritean într-un uriaș arhipelag al terorii concentraționare. Principiul guvernării prin frică s-a instalat și în România. Iar prețul rezistenței împotriva coșmarului roșu a fost unul multiplicat de victimele închisorilor pentru deținuții politici. Fortul 13 Jilava a fost unul dintre foarte puţinele închisori unde aveau loc şi execuţiile condamnaţilor la moarte, ca “dușmani ai poporului“.  Potrivit specialiștilor în investigarea crimelor comunismului, această temniță a fost cea mai importantă dintre ele. Molima neagră a durat pe toată perioada ocupației trupelor și consilierilor sovietici, până în 1962. 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro