Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:25, 26 mai 2015

Eroii nu au fost uitaţi!

Popeşti-Leordeni

La Popeşti-Leordeni, la toate cele trei monumente ridicate în cinstea eroilor au avut loc scurte slujbe de pomenire. Festivităţile s-au încheiat la Monumentul ridicat în cinstea eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi în capela ecumenică, ridicată pe locul unde legenda spune că ar fi fost aruncată cenuşa revoluţionarilor incineraţi la Timişoara.

Primarul Petre Iacob şi viceprimarul Iosif Năstase au avut ca invitaţi pe senatorul Gabriela Firea, prefectul Speranţa Cliseru, noul preşedinte al Ligii Aleșilor Locali, Cristache Rădulescu, Sebastian Geantă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, deputatul Tudorel Peia, secretarul de stat pentru revoluţionari, Victor Socaciu.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Neuitarea de la Popești-Leordeni Neuitarea de la Popești-Leordeni

Ziua Eroilor a fost deosebită pe 21 mai şi în oraşul Popeşti-Leordeni, unde sărbătoarea naţională a fost marcată la toate monumentele din oraş. După amiaza, ceremonia finală de comemorare a avut loc la Memorialul închinat eroilor de la Timişoara, din faţa bisericii ecumenice a Eroilor Revoluţiei. De fapt,biserica este construită pe locul unde a fost aruncată cenuşa eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi, întreaga comunitate din oraş are, în consecinţă, o afecţiune specială pentru Ziua Eroilor. Afecţiune ce semnifică neuitarea.

Sărbători îngemănate, prilej de cinstire a eroilor Sărbători îngemănate, prilej de cinstire a eroilor

Autoritățile locale din Snagov au marcat din plin cele două sărbători religioase care, anul acesta, au fost sărbătorite în aceeași zi: Sf. Împărați Constantin și Elena și Înălțarea Domnului Iisus Hristos. A fost o zi plină, de cinstire a eroilor neamului românesc, dar și de aniversare a Școlii Generale „Constantin  Băicoianu”, din Tâncăbești, care, anul acesta, a împlinit 88 de ani de la înființare.

 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro