Login Eur 4.4435
Actualizat: 09:06, 06 decembrie 2016

La Centrul de Radioterapie Amethyst Otopeni bolnavii de cancer sunt trataţi în condiţii de cinci stele

Maladia secolului se tratează cu succes în România

Veşti bune pentru românii diagnosticaţi cu diverse tipuri de cancer! Dacă până nu demult, doar cei cu dare de mână care ajungeau la tratament în străinătate aveau şansa de a supravieţui maladiei secolului, acum orice pacient îşi poate prelungi viaţa urmând o terapie la standarde internaţionale. Centrul de Radioterapie Amethyst oferă servicii de calitate înaltă, la preţuri mult mai mici decât în clinicile de profil din străinătate şi concurează cu brio cele mai dotate centre specializate din Austria, Franţa, Turcia sau Germania.

Unitatea medicală a fost deschisă recent, în comuna Otopeni, din judeţul Ilfov. Clinica reuneşte specialişti cu renume internaţional în chimioterapie şi radioterapie, echipamente ultra moderne şi expertize întreprinse de oameni de ştiinţă pentru a oferi siguranţă de cinci stele tuturor bolnavilor care-i trec pragul astfel încât, aceştia să se simtă cât mai confortabil. În locul sălilor reci şi neprimitoare întâlnite în multe dintre spitalele de stat, la Centrul de Radioterapie Amethyst de la Otopeni, suferinzii sunt trataţi în cabinete de specialitate cu lumini ambientale viu colorate, cu muzică liniştitoare în surdină, pe fundal. Medici specializaţi în radioterapie, chimioterapie, fizicieni, tehnicieni şi asistenţi, un psiholog cu o vastă experienţă în lucrul cu bolnavii fac tot ce le stă în putinţă pentru a salva vieţi. 

Servicii medicale personalizate

Specialiştii de la Centrul de Radioterapie Amethyst oferă pachete de servicii medicale personalizate în funcţie de planul de tratament stabilit în cadrul comisiei oncologice. Pacienţii beneficiază de proceduri de radioterapie curativă, radioterapie paliativă, ortovoltaj, chimioterapie, precum şi de consiliere psihologică şi terapia durerii. “La noi se vine doar cu trimitere de la medicul de familie. Când ajunge aici, pacientul trebuie să aibă deja diagnosticul de cancer stabilit de specialist. Avem ambulatoriu de oncologie. Oferim consultaţii specializate în domeniu, spitalizare de zi, chimioterapie cu substanţe preparate în farmacia proprie”, susţin reprezentanţii centrului medical. 

Aparat ultramodern ce reduce riscurile și reacţiile adverse

Tehnologia Elekta VMAT, un aparat ultra-modern şi extrem de performant a ajuns pentru prima dată în ţara noastră. Împreună cu Softul SmartArc, aceasta le permite specialiştilor să aplice o formă de radioterapie mult mai sigură şi mai eficientă, cu riscuri şi reacţii adverse mult reduse faţă de radioterapia convenţională, folosită până acum în clinicile din România. Cu ajutorul aparatului minune, în timpul tratamentului, medicii vizualizează volumul tumoral ţintă şi ajustează terapia astfel încât doza de radiaţie administrată tumorii să fie cea dorită şi, totodată, expunerea ţesuturilor sănătoase să fie minimă. De aici rezultă și riscul scăzut al producerii unor tumori secundare. Potrivit specialiştilor, şedinţele de tratament se reduc până la 5-7 minute (durata iradierii fiind de numai 2-4 minute), ceea ce creşte semnificativ confortul pacienţilor. Chiar şi în cazul pacienţilor care nu pot menţine mult timp poziţia pe masă, precizia iradierii rămâne neafectată.  

320 de lei sesiunea de radioterapie suportată de CAS

Deşi, serviciile oferite şi condiţiile de spitalizare sunt net superioare celorlalte centre din România, înscriindu-se în conceptul unităţilor medicale de calitate la standarde europene, costurile sunt mult mai mici decât în clinicile de profil din alte state. 

Pacienţii urmează apro­ximativ 30 de sesiuni de radioterapie, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) plătind suma de 320 de lei pe sesiune. La Amethyst Otopeni costul tratamentului variază între 5.000 şi 7.000 de euro în timp ce, în centre din străinătate similare terapia pacienţilor cu afecţiuni oncologice se ridică la sume mari, de 10.000 – 15.000 de euro.   

Tipuri de tumori tratate la Amethyst 

 

 •  Cancer de col uterin
 •  Cancer bronhopulmonar 
 •  Cancer de sân 
 •  Cancer de colon 
 •  Cancer de prostată 
 •  Cancer de esofag  
 •  Cancer de rect 
 •  Cancer la pancreas 
 •  Cancer la stomac
 •  Cancerele de la nivelul nasului, gâtului sau urechilor 
 •  Sarcoame osoase și părţi moi 
 •  Tumori ale sistemului nervos și periferic Limfoame Hodgkin și Non - Hodgkin.

 

 

14 comentarii

[+] Adauga un comentariu
 • #1 Costache Adriana 20.05.2014 14:40
  Ma intereseaza punctul,pretul brahiterapiei la un pacient diagnosticat cu adenocarcinom de prostata {cit plateste casa de asig
  si cit ,pacientul)As dori un pret exprimat in lei.Cu multumiri anticipate ,A Costache.
 • #2 dan 23.05.2014 10:51
  Nu fac brahiterapue...pt prostata se recomanda in multe cazuri radioterapia externa imrt. Cei mai multi pacienti tratati sunt la oncofort unde vin medicii din austria.
 • #3 spanu ioan 17.08.2014 21:01
  buna seara am fost diagnosticat cu LIMFOM MALIGN NONHODGKIN CU CELULA MICA B C83 STADIUL III B AM INCEPUT TRATAMENTUL CU CITOSTATICE LA SPITALUL CF2 ,DAR NU MA SIMT BINE .SINT PENSIONAR SI AM O PENSIE DE 586 LEI ,CU PENSIA SI CE PLATESTE CASA DE ASGURARI AM SI EU O SANSA SA MAI TRAIESC ?.de celelalte spitale sint ingrozit. va multumesc anticipat .
 • #4 abond 21.09.2014 02:30
  De unde sa plateasca un pensionar preturile astea colosale.vorbiti de preturi mici?pt cine?tot pt bogati?si saracul amarat ce face?
 • #5 Elena 22.10.2014 16:54
  Baiatul meu are epilepsie, tratati si asa ceva?Nu stiu daca radioterapia este acelasi lucru cu electroterapia.V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un raspuns bun.
  Cu multumiri anticipate,
  Elena
 • #6 Popescu 16.12.2014 19:53
  Va salut cu respect! Operata pentru a doua oara pe creier de tumoare, am fost diagnosticata cu gradul 3. Nu au putut sa ma curete bine. Trebuie sa incep urgent chimioterapie. Spuneti-mi va rog cat m-ar costa la dumneavoastra. Va multumesc!
 • #7 Cristi 25.12.2014 23:16
  Am recomandare de radioterapie.La Dvs se pot începe imediat ședințele de radioterapie si care ar fi costul pe care ar trebui sa-l plătesc pe ședinta?
 • #8 radu liliana 01.02.2015 09:34
  Va salot cu respect.Spuneti-mi varog cancer st 2 la san,cat ar costa o interventie chirurgicala la Dv? Multumesc!!
 • #9 IOANA 20.02.2015 14:46
  Buna ziua,as vrea sa va intreb in legatura cu boala fratelui meu.Are 64 de ani ,dupa depistarea hepatitei b ,a facut ciroza,hepatocarcinom.Se trateaza cu nexavar ,dar dupa 3 saptamini tot corpul s-a umplut de pete,mina stinga s-a umflat ,pielea de pe palma se desprinde,doctora a spus ca s-a intoxicat tot a intrerupt tratamentul.ce ne trebuie sa ajungem acolo,sau un sfat va rog.cu stima.Ioana leuca.
 • #10 cristina 25.02.2015 11:24
  Buna ziua,as dori o informatie sotul meu in varsta de 45 ani a fost diacnosticat cu ASCITA HEMORAGICA,SPLENOMEGALIE,OBS.MEZOTELIOM PERITONEAL EPITELIOID(LAPAROSPCOPIE)-IMUNOHISTOCHIMIE.Doresc raspuns urgent, daca se poate trata in clinica dumneavoastra,multumesc.
 • #11 capraru nicoleta 15.04.2015 09:06
  buna ziua,fratele meu in varsra de 43 de ani a fost diagnosticat cu carcinom neuroendocrin cu celula mica(cu carcinom neuroendocrin cu celula mare).a suferit o interventie chirurgicala in data de 02.04.2015 si i s-a recomandat chimioterapie si radioterapie.Ma intereseaza modalitati de plata si un nr de telefon de la clinica dumneavoastra
 • #12 marinescu mariana 15.05.2015 19:12
  buna ziua,am virsta de 59 ani si am fost diagnoasticata cu neoplasm mamar drept stadiul II B(T2N1M0), am suferit o interventie chirurgicala in data de 03.02.2015si mi s-a recomandat 8 sedinte de chimioterapie si radioterapie.Momentan sunt la a patra sedinta dee chimoiterapie si in jurul datei de 20 iulie trebuie sa fac radioatrapia. Ma intereseaza sa fac radiotarapia daca se poate la d-voastra, modalitatile de plat, un nr de telefon si cum trebuie sa procedez pt siguranta radioaterapiei.
  Va multumesc anticipat.
 • #13 marian burnea 12.08.2015 03:24
  In afara de vestitele conditii de 5 stele nimic.Sotia mea, care dupa rezectia stomacului,chimioterapie,ct si o serie de alte analize nu mai avea nimic, a fost distrusa de cele 15 sedinte din cele 28 recomandate de ,,extraordinara,,echipa medicala.Dupa primele 5 sedinte a slabit 5 kg, voma tot dar i s-a recomandat sa continue si tot asa, 3 saptamani, cand am decis sa intrerupem din proprie initiativa.In mod sigur politica economica a firmei in relatia cu casa de asigurari de sanatate are prioritate.Acum astept:o zi o saptamna o luna sa o conduc intr-o lume mai buna.Concluzia:la pomul laudat sa te duci cu toporul.Nu am de ce sa va multumesc.
 • #14 marian burnea 12.08.2015 21:46
  mesaj* De ce nu ati postat comentariul meu din 12 08 2015,contractul de sponsorizare exclude aprecierile critice? Exista suficiente forumuri unde sunt desfiintati acesti ,,onesti dezinteresati,etc specialisti,,.Fara stima dar cu SILA.

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Fonduri suplimentare pentru fermierii europeni Fonduri suplimentare pentru fermierii europeni

Comisia Europeană a hotărât că agricultorii europeni vor beneficia de o sumă suplimentară de 435 de milioane de euro, bani rămași neutilizați din fondul de rezervă. Conform procedurilor europene, fondul de rezervă este alcătuit din contribuția anuală reținută din subvențiile ce se cuvin fermierilor.

Adeverință-punte, pentru fermierii care nu au primit subvențiile Adeverință-punte, pentru fermierii care nu au primit subvențiile

APIA oferă o soluție pentru fermierii care nu și-au încasat avansul la subvențiile aferente anului 2016 și pentru agricultorii care sunt în eșantionul de control și mai au de așteptat: eliberarea de adeverințe de credit pentru beneficiarii schemelor de plată: schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire sau ecologizare) şi măsurile de dezvoltare rurală, implementate de instituţie în campania 2016, respectiv pentru cei care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA. 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro