Login Eur 4.4435
Actualizat: 08:24, 04 mai 2016

Să ne-mbătăm cu apă rece

Vasile Blaga visează frumos. El ne anunță că, în urma unui sondaj comandat de resuscitatorii României, ARD se situează, undeva, pe la 23% din opțiunile electora-tului. După minunile celor de la Avangarde, avem parte de o nouă sondare a opiniei publice, făcută după principiul „sondează-mă, dar manipulează-mă frumos”.

Recunosc, când am văzut știrea aceasta, mi-era foame. Aveam o poftă ieșită din comun de gogoși. Electorale, bineînțeles! Ce ne spune nouă buldogul  principalei formațiuni de opoziție? Că ARD deține aproape un sfert din opțiunile celor ce vor vota pe 9 decembrie. Singura estimare care mi se pare corectă în această testare a opiniei publice este cea care creditează UDMR cu 6%. În sfârșit, au nimerit o! Îngrijorător mi se pare, însă, procentul PP-DD. Conform acestuia, confirmat și de sondajul avangardist pomenit mai sus, el s-ar situa pe la 14%. Cam multicel, aș spune eu, dar dacă mă gândesc la discursul singurului lider de partid din lume care și-a „montat” numele în denumirea formațiunii politice pe care o conduce, nu mă mai miră nimic. Tot ce înțeleg este că 14% din electoratul românesc pune botul la promisiunile abe-rante ale „balaurianului” caracalean. Dar să revenim. Blaga ne arată cum Alianța din care face parte partidul pe care îl conduce ar avea șanse să reprezinte o opoziție onorantă în viitorul Legislativ. ARD, spune domnia sa, „are potențial”. Guvernul a pierdut aproape 15 procente din încrederea populației din mai 2012. Întrebat de­spre „defecțiunile” unor primari și lideri locali ai PDL, Blaga a declarat că partidul nu cunoaște nimic despre aceste probleme și că el, partidul, manifestă o unitate de monolit în jurul conducătorului iubit.


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Deputatul PSD care cere desfiinţarea radarelor - 40 de amenzi auto Deputatul PSD care cere desfiinţarea radarelor - 40 de amenzi auto

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care vrea un proiect legislativ pentru desfiinţarea radarelor formate din echipaje de Poliţie, a primit, în ultimii ani, aproximativ 40 de sancţiuni pe legea circulaţiei. El a fost surprins, în trei situaţii, băut la volan şi s-a ales cu permisul suspendat.

Victor Ponta, înapoi în conducerea PSD? Victor Ponta, înapoi în conducerea PSD?

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că „sufleteşte şi pragmatic” şi-ar dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să meargă împreună în campania de la alegerile locale. El a precizat că are de gând să se întâlnească cu fostul premier pentru a discuta aceste lucruri. 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro