Login Eur 4.4435
Actualizat: 12:32, 30 iunie 2015

Să ne-mbătăm cu apă rece

Vasile Blaga visează frumos. El ne anunță că, în urma unui sondaj comandat de resuscitatorii României, ARD se situează, undeva, pe la 23% din opțiunile electora-tului. După minunile celor de la Avangarde, avem parte de o nouă sondare a opiniei publice, făcută după principiul „sondează-mă, dar manipulează-mă frumos”.

Recunosc, când am văzut știrea aceasta, mi-era foame. Aveam o poftă ieșită din comun de gogoși. Electorale, bineînțeles! Ce ne spune nouă buldogul  principalei formațiuni de opoziție? Că ARD deține aproape un sfert din opțiunile celor ce vor vota pe 9 decembrie. Singura estimare care mi se pare corectă în această testare a opiniei publice este cea care creditează UDMR cu 6%. În sfârșit, au nimerit o! Îngrijorător mi se pare, însă, procentul PP-DD. Conform acestuia, confirmat și de sondajul avangardist pomenit mai sus, el s-ar situa pe la 14%. Cam multicel, aș spune eu, dar dacă mă gândesc la discursul singurului lider de partid din lume care și-a „montat” numele în denumirea formațiunii politice pe care o conduce, nu mă mai miră nimic. Tot ce înțeleg este că 14% din electoratul românesc pune botul la promisiunile abe-rante ale „balaurianului” caracalean. Dar să revenim. Blaga ne arată cum Alianța din care face parte partidul pe care îl conduce ar avea șanse să reprezinte o opoziție onorantă în viitorul Legislativ. ARD, spune domnia sa, „are potențial”. Guvernul a pierdut aproape 15 procente din încrederea populației din mai 2012. Întrebat de­spre „defecțiunile” unor primari și lideri locali ai PDL, Blaga a declarat că partidul nu cunoaște nimic despre aceste probleme și că el, partidul, manifestă o unitate de monolit în jurul conducătorului iubit.


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Urmăriții penal, suspendați din CSAT Urmăriții penal, suspendați din CSAT

Senatorul liberal Marius Bălu a venit cu propunerea ca membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) aflați sub urmărire penală să le fie suspendat dreptul de a participa la şedinţele CSAT. Drept urmare, senatorul liberal a depus la Camera Superioară a Parlamentului un proiect de lege în acest sens.  Senatorul Marius Bălu este co-preşedinte al PNL Mehedinţi. El  a mărturisit că ideea i-a fost dată de situaţia premierului Victor Ponta, urmărit penal penal în dosarul lui Dan Şova. Parlamentarul liberal de Mehedinţi consideră că, în condiţiile în care un membru al CSAT este urmărit penal, acesta nu ar trebui să participe la şedinţele în care se discută aspecte legate de siguranţa naţională. Cu atât mai mult cu cât premierul în exerciţiu este și vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Alina Gorghiu: Creșterea colectării impozitelor, imperios necesară Alina Gorghiu: Creșterea colectării impozitelor, imperios necesară

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că este „imperios necesară” creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor la 73%, față de cota actuală de 58%, în condițiile create de măsurile de relaxare fiscală. Gorghiu susține, însă, că orice discuție cu Guvernul pe această temă e blocată din cauza premierului Victor Ponta.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro