Login Eur 4.4435
Actualizat: 11:13, 25 octombrie 2016

Să ne-mbătăm cu apă rece

Vasile Blaga visează frumos. El ne anunță că, în urma unui sondaj comandat de resuscitatorii României, ARD se situează, undeva, pe la 23% din opțiunile electora-tului. După minunile celor de la Avangarde, avem parte de o nouă sondare a opiniei publice, făcută după principiul „sondează-mă, dar manipulează-mă frumos”.

Recunosc, când am văzut știrea aceasta, mi-era foame. Aveam o poftă ieșită din comun de gogoși. Electorale, bineînțeles! Ce ne spune nouă buldogul  principalei formațiuni de opoziție? Că ARD deține aproape un sfert din opțiunile celor ce vor vota pe 9 decembrie. Singura estimare care mi se pare corectă în această testare a opiniei publice este cea care creditează UDMR cu 6%. În sfârșit, au nimerit o! Îngrijorător mi se pare, însă, procentul PP-DD. Conform acestuia, confirmat și de sondajul avangardist pomenit mai sus, el s-ar situa pe la 14%. Cam multicel, aș spune eu, dar dacă mă gândesc la discursul singurului lider de partid din lume care și-a „montat” numele în denumirea formațiunii politice pe care o conduce, nu mă mai miră nimic. Tot ce înțeleg este că 14% din electoratul românesc pune botul la promisiunile abe-rante ale „balaurianului” caracalean. Dar să revenim. Blaga ne arată cum Alianța din care face parte partidul pe care îl conduce ar avea șanse să reprezinte o opoziție onorantă în viitorul Legislativ. ARD, spune domnia sa, „are potențial”. Guvernul a pierdut aproape 15 procente din încrederea populației din mai 2012. Întrebat de­spre „defecțiunile” unor primari și lideri locali ai PDL, Blaga a declarat că partidul nu cunoaște nimic despre aceste probleme și că el, partidul, manifestă o unitate de monolit în jurul conducătorului iubit.


Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Medicii se așteaptă la un nou sezon gripal timpuriu

Numărul crescut de cazuri înregistrat în această perioadă a anului îi determină pe specialiști să anunţe un nou sezon gripal timpuriu. Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, numai în săptămâna 3-9 octombrie s-au înregistrat 71.812 cazuri de gripă, cu 37,4% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut când s-au înregistrat 52.258 de cazuri. 

Cu ochii și urechile pe numărătoarea voturilor Cu ochii și urechile pe numărătoarea voturilor

Un proiect de Hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016 aduce o serie de noutăți.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro