Login Eur 4.4435
Actualizat: 11:56, 29 iulie 2014

Marinel Rizea, director DGFP Ilfov:„Colectările au crescut cu 35%.”

 

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Ilfov este condusă din mai 2010 de domnul dr. ec. Marinel Rizea. Domnia sa are o vastă și îndelungată experiență în domeniu, pe care o pune în slujba creșterii performanței și eficientizării activității de colectare a taxelor și impozitelor de la contribuabilii din județul Ilfov. Dovada aces-tor eforturi o constituie creșterea încasărilor la bugetul general consolidat în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2011, cu 34,8% la marii contribuabili și cu 38% la cei mici și mijlocii.

Județul Ilfov se situează pe locul 4 pe țară în ceea ce privește sumele colectate și vărsate la bugetul național, înaintea Constanței, fiind devansat doar de București, Cluj și Timiș. La 31 decembrie 2011 erau înregistrați la nivel județean 86.718 de contribuabili, din care 30.914 reprezentau persoane juridice. Din acestea, 23.807 erau firme cu activitate, iar 7.017-operatori economici fără activitate.

De activitatea de colectare se ocupă 322 de angajați, care-și desfășoară activitatea atât în sediul central al Direcției din strada Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, cât și în cele trei administrații teritoriale (AFP), Buftea, Voluntari și Bragadiru. Totodată, Direcția asigură un parteneriat permanent între Fisc și contribuabili prin compartimentul de asistență și consiliere care poate fi accesat inclusiv on-line. Astfel, cei care au nelămuriri cu privire la anumite probleme se pot adresa direct, în scris, acestui compar-timent, sau on-line și vor primi rapid informațiile necesare. La compartimentul de asistență contribuabili se poate lua legătura cu dna. consilier superior Mirela Anghel la telefon 021/340.16.00, int.148, sau 021/340.51.89 sau prin e-mail: asistenta.if@mfinante.ro 

DGFP Ilfov luptă ­împotriva evaziunii

Principalele obiective ale DGFP pe anul 2012 constau, în primul rând în combaterea evaziunii și fraudei fiscale, în creșterea eficienței și dinamicii colectării, concomi-tent cu reducerea cheltuielilor pentru un leu colectat și încurajarea contibuabililor pentru plata voluntară la termenele stabilite, ceea ce atrage după sine cheltuieli redu-se. “Ne confruntăm cu o varietate de fraude și metode de evaziune fiscală.”, ne-a spus dl. Marinel Rizea. „Printre cele mai des întâlnite sunt neplata TVA la tranzacțiile comunitare, emiterea de facturi false în diferite domenii de activitate, cum ar fi vânzările de deșeuri - vezi firmele romilor din Sintești - facturi fictive de prestări servicii, de livrări de mărfuri, solicitări necuvenite de TVA, neplata contribuțiilor la bugetul de stat etc. Anul acesta am făcut 157 de sesizări penale pentru un prejudiciu total de 384 de milioane de lei, am depistat 92 de firme-fantomă și am dispus măsuri asiguratorii pentru 139 de firme care datorează circa 361 de milioane de lei la buget. În perioada următoare se va intensifica activitatea de control a contribuabililor cu arierate mari, se vor trimite la executare silită obligațiile nedeclarate și neachitate prin plăți voluntare în perioada 20-25 ale lunii respective pentru perioada precedentă, se vor inființa popriri asupra conturilor bancare, se vor aplica sechestre asupra bunuri-lor mobile și imobile.”, ne-a precizat dl .Rizea. Printre alte măsuri luate pentru creșterea gradului de colectare se vor număra și cele pentru declanșarea procedurilor de reorganizare judiciară pentru contribuabilii care nu au respectat convențiile de acordare a înlesnirilor de plată.

Cel mai mic cost pe leu colectat

În urma acestor activități, DGFP Ilfov se poate lăuda cu faptul că se clasează pe primul loc pe țară în ceea ce privește raportul cheltuieli/încasări, înregistrând cel mai mic cost pe leu colectat. Totodată, Direcția a reușit an de an să facă rectificări bugetare pozitive pentru Consiliile Locale ale primăriilor din județ, ceea ce a adus după sine fonduri suplimentare la bugetul acestora. În final, dl. Rizea ne-a spus că problemele cu care se confruntă Direcția pe care o conduce sunt complexe, dar este convins că, în ciuda unui personal insuficient, se vor atinge în viitor noi nivele de performanță și eficiență în combaterea fraudelor fiscale și în creșterea nivelului de co-lectare.


Localități arondate AFP teritoriale:

1. AFPO Buftea, str. Mihai Eminescu nr.10, tel. 021/351.56.12/14 - Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Corbeanca.

2. AFPO Voluntari - str. Lucrețiu Pătrășcanu nr.10, București, tel. 021/341.05.28 - Voluntari, Afumați, Balotești, Găneasa, Ștefănești, Tunari, Otopeni, Dascălu, Grădiștea, Moara Vlăsiei, Snagov, Gruiu, Nuci, Pantelimon, Periș, Ciolpani, Dobroiești, Cernica, Glina, Brănești, Petrăchioaia și Popești-Leordeni.

3.AFPO Bragadiru, șos. Alexandriei nr. 271, tel. 021/448.13.70/71 - Bragadiru, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Cornetu, Măgurele, Dărăști, 1 Decembrie, Copăceni, Berceni, Jilava, Chiajna, Dragomirești Vale, Vidra.

4. AFP pentru contribuabili mijlocii, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, București, tel. 021/341.05.28.


 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Dr. Clara Alexandrescu, specialist CradioRec Corbeanca:“Aproape jumătate dintre bărbaţi riscă boli grave de inimă” Dr. Clara Alexandrescu, specialist CradioRec Corbeanca:“Aproape jumătate dintre bărbaţi riscă boli grave de inimă”

Cel mai amplu program social demarat în acest an la nivel județean, se extinde. Campania “Prevenirea infarctului miocardic” inițiată și organizată de Jurnalul de Ilfov, în parteneriat cu specialiștii Centrului de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, Corbeanca, a ajuns vineri, 25 iulie, la Gruiu. Campania a beneficiat de sprijinul Consiliului  Local și de cel al primarului Ion Samoilă.

Echipa de la firul ierbii şi dascălii ei, vindecători de destine Echipa de la firul ierbii şi dascălii ei, vindecători de destine

Soarele urmase, parcă, descântecul prezenţei copiilor. Şi i-a comandat cerului să-şi întindă norii, la uscat. Vară, la Mogoşoaia. Vacanţă. O zi de weekend, cu meci de antrenament şi picnic între prieteni, la mijlocul lui iulie. O zi - împrumutată din culoarea unui fagure. Parcul de lângă Palatul Voievodal, a adunat câteva dintre „diviziile” de luptă sportivă ale puştimii, care poartă emblema Clubului de Fotbal „VK Soccer”. Tot ce ştiu acum despre această asociaţie, mi-a amintit „decepţia” englezului Bill Shankly, legendarul antrenor în anii ’60, al celor de la „FC Liverpool”. El a mărturisit: „Unii oameni cred că fotbalul este o chestiune de viaţă şi de moarte. Sunt foarte dezamăgit de această atitudine. Vă pot asigura că el e mult, mult mai mult decât atât”.

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Ziare-Reviste.ro